Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich,

od 2 miesięcy jestem użytkownikiem póki co bardzo zadowolonym e90 z 2011r. Niestety ostanio jakoś zacząłem słuchać mojego silnika i usłyszałem takie dziwne rzężenie. W pierwszej chwili pomyślałem ze jest to któraś rolka napinająca pasek klinowy, lub któreś łozysko - turbina klimy lub alternatora. Niestety po ściągnięciu paska dalej to słychać. Czy ktoś z Was miał może taki przypadek??? Co to moze być (mam nadzieję że nie wadliwy łańcuch rozrządu).... Proszę o wsparcie być możeWasze doświadczenie pozwoli mi usunąć usterkę bez zbędnych i dodatkowych kosztów. Bardzo dziękuję za pomoc :)

Przemo

Opublikowano
ok. czy ewl mogę liczyć na Twoją pomoc w temacie określenia co to moze być???? :) Jeśli możesz podaj mi maila to bym wysłał do wryfikacji :)
Opublikowano

u mnie też tak było i okazało się że wtryski do regeneracji i turbina, odepnij węże przy IC i zobacz czy nie masz opiłków metalu ja miałem i przy gaszeniu auta słychać było turbine jak zwalnia obroty

Wysłane z mojego GT-I9300