Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Po zapaleniu auta szybko wyłącza się czerwona kontrolka i po chwili włącza się żółta ale to na chwile i gaśnie. Czy może być to informacja, że jest za dużo oleju w silniku? Na bagnecie na tak na maxa, minimalnie za maxes.
Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=222850

"Od ciśnienia oleju jest CZERWONA kontrolka, od poziomu żółta /jak oleju będzie za mało w trakcie jazdy zapali się na czerwono/. Kontrolka żółta po odpaleniu auta sygnalizuje usterkę czujnika poziomu, który od tego momentu NIE DZIAŁA i nic nie sygnalizuje."

Było wałkowane milion razy to...

Opublikowano

Mnie tak jak tobie zapala się kontrolka oleju na żółto zaraz po odpaleniu tak już od dwóch lat i nic się nie dzieje -myślę że jest to typowa usterka która nie wpływa na ekspolatację silnika.Czujnik poziomu oleju znajdujący się w misce olejowej wymieniłem nie pomogło.

:D

Opublikowano
Albo należy dolać oleju albo walnięty jest czujnik poziomu oleju,ale jak wymieniać to tylko na ori,bo zamienniki kompletnie nie zdają tutaj egzaminu.
Opublikowano
A mam pytanie jeszcze, nie zwiazane z tematem. bo nie moge znaleść. Wiecie może czy da się zrobić i czy bedzie działać, Przycisk do zmiany info np, spalania.(przycisk na manetce kierunkowskazów). Wdzięczny bede za linki.