Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1l na 1K na same uszczelniacze to mi wyglada troche duzo ale moze kazdy silnik ma swoja specyfike.

moj poprzedni silnik zjadal tak 10L/10 tys km (1 L/1000) i tak naprawde okazalo sie ze w sumie ze kazda czesc ktora mogla zjadala troche oleju i naprawa okazala sie w koncu bizantynska mimo duzych wysilkow doswiadczonego mechanika i dobrej checi wlasciciela dla tego podchodze ostroznie do napraw silnikow ktore pala duzo oleju. Nowy silnik nie zjada w ogole oleju miedzy wymianami Teraz kazdy ma swoje doswiadczenie, ja przy spalaniu 1L/2K km nie czul bym sie konfortowo niezaleznie od osiagow.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 1 rok później...
Opublikowano

Witam. Jestem nowy na forum. Posiadam e90 320i 150 km z 2006r . Jakieś 6 miesięcy temu założyłem lpg. Borykam się z problemem taki ze po około 400 km wywala mi check silnika , po odczytaniu błędów pokazuje

2A67 Voletronic internal faul

2A6B Volvetronic, power limitation , serwomotor

Walcze z tym już pare miesięcy . Podobno Silniczek jest sprawny, wałki też , jaki lałem to motul 5w 30 . Ma ktoś jakiś pomysł ? Proszę o pomoc , jestem już bez silny

• 6 miesięcy temu...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Poczytałem trochę i zastanawiam się czy to czujnik wału lub walka rozrządu nie jest winowajca, bo ja mam tylko P0430 u siebie i zmieniłem sondy i map sensor bo w n46 nie ma przepływki :) i żadnej poprawy. Jest jeden gość na forum co też zmieniał kata i teraz jest lżejszy o 4k i ma dwa sprawne katy :)a też miałem problem z olejem i brał mi 1l/800km zmieniłem uszczelniacze zaworów i problem zniknął także to nie wina silnika tylko uszczelniaczy :)