Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chyba nie ma lepszego auta za takie pieniądze :?: Kolega sobie z niemców e32 750i przytargał i też gdzieś tyle go wyniosła a jest IDEALNA :jawdrop: :jawdrop: :jawdrop: co za szczęściarz :!: :!: :!:

750 nie są drogie. 2 lata temu widzialem taką na niemcach za 1900 euro bez targowania.

Opublikowano
Wracając do tematu Pana Kornackiego z TVN, to w ostatnim odcinku zakupu rolowanego :) ten wojskowy sprawiał wrażenie jakby znał się o wiele lepiej na samochodach od Kornackiego :)
Opublikowano

Wprawdzie nie oglądałem ostatnio tego "zakupu" (jakoś nie trafiłem), ale zgadzam się z Toba Marco, że pan Kornacki do 'znawców szczegółów techn icznych" motoryzacji nie należyi chociaż za nim nie przepadam to jednak z drugiej strony, chyba wcale nie musi byc wybitnym fachowcem?! Dziennikarz, a może raczej "prowadzący" program, ma w obowiązku "orientowanie się w temacie", umiejętne prowadzenie widza do zcasami z góry przewidzianego finału, sprawiania wrażenia zaskakiwania "uczestnika zakupu" okazją do nabycia wyselekcjonowanego auta. Zastanwia mnie jednak, dlaczego osoba "orientująca się w temacie motoryzacyjnym" (za takiego go uwazam) poleca tak mocno zróżnicowane zaawansowaniem technicznym i estetyką ogólną auta (chociaz to kwestia gustu)- byc moze taka właśnie ma być konwencja programu, bo tak to okreslił jego producent, a to dalej znaczy, ze głównie do producenta i rezysera programu powinnismy mieć pretensje, ze źle zestawiają auta. czyzby kupujący nie posiadali wczesniej aut i jnie mieli wyrobionego zdania (dobrego, lub złego ale swojego własnego) o pewnych markach pojazdów? czy poprostu producent uwaza adresatów programu (czyli nas) za zupełnych laików motoryzacyjnych i jedynym wyznacznikiem przy zakupie auta jest jego kolor karoserii(panie dobierają do koloru paznokci, panowie do krawata). Przeciez, kazdy kto chociaż troche interesuje sie motoryzacją ma juz z gory jakies upatrzone auto, najczęsciej kilka marek. Nie można zestawiać samochodów róznych klas, wielkości, czy pojemności ze soba jek Corsa i e34. Pierwszy mały, oszczędny, ale bez osiągów, raczej miejski, raczej dla kobiet, lub osób o usposobieniu dosyc pogodnym, ale spokojnym, nie lubiacym "poszaleć" od czasu do czasu, raczej samotnym lub młodych małżeństw (bez dziecka), raczej jako pierwszy samochód wogóle, lub jako drugie auto w domu (na zakupy). Drugi duża limuzyna, dobre osiagi w zamian za ekonomię, lekko agresywne, ale estetyczne nadwozie, zachęcajace osoby młode, lubiace energiczną jazdę z tylnim napędem, bardziej dla mężczyzn, lub jako limuzyna rodzinna, raczej do dalszych podrózy niz kręcenia się w miejskich korkach i sciskających się na parkingach autach.

"koń jaki jest każdy widzi"...

Pomijając fakt, ze niedwno sam kupowałem auto i tylko dlatego, ze BMW było od zawsze odkaldanym na później marzeniem, zanim do niego dotarłem miałem kilka aut innych marek i niejednokrotnie się zastanawiam, że gdyby mi przyszło szukać auta to przeciez (gdybym oczywiście mógł) poprosiłbym o wynalezienie mi auta okreslonego typu (mniej wiecej) z dwóch, no może trzech marek (bez ich zdradzania, żeby nikogo nie rozjątrzać w dyskusji na temat ulubionych mniej lub wiecej marek) :mrgreen: i nie wyobrażam sobie, że zaczynalibyśmy od np. nowego seicento :mad2: zeby poprzez Logana, dotrzeć do np. używanej A4, no kurna sobie tego nie wyobrazam i już, ale jak wspomniałem nie tyle pan Kornacki ile producent ma na to najwiekszy wpływ!

Więc apel skieruję do pana Producenta programu "zakup kontrolowany" w TVN Turbo: szanowny Panie, my uwielbiamy BMW, lubimy wszystkie marki po trochu, posiadamy jakieś pojęcie na temat motoryzacji wogóle, a także torche informacji o rynku motoryzacyjnym i nie wierzymy (tutaj piszę przynajmniej za siebie) nie wierzymy, że w podanej przez kupujacego cenie jestescie w stanie wybrać tylko ok 4-5 wozów , różbnych marek i klas, które kwalifikują się do potencjalnego zakupu :mad2:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

Primo. Konkurencja była śmieszna, ale też TVN Turbo (i w ogóle TVN) jest śmieszne. Czasem takie brednie opowiadają :)

Drugie Primo. Honda jest bardzo dobra, ale to konkurent Forda, VW, Opla, Toyoty, a nie BMW czy Merca :)

Trzecie primo. Było śmiesznie. Program jest śmieszny, tam o wyborze auta, jak w Auto Świat czy Motorze, decyduje bagażnik, liczba schowków na mapy i dokumenty :) albo inne takie pierduły...

Czwarte primo. Też wziąłbym BMW 5 (albo E klase, tj. poprzednika E klasy)

Opublikowano
ten odcinek z wojskowym byl beznadziejny... za 15tys. moznaby juz cos naprawde fajnego znalezc!! a nie vectre :duh: gosc chyba sam nie byl zdecydowany tylko powiedzial tak do kamery zeby nie bylo ze TVN Turbo mu nie pomoglo... co do stacji TVN to uwazam ze jest bardzo dobra (szczegolnie TVN24) a TVN Turbo no coz... ich wlasne produkcje nie sa az tak dobre jak chocby Top Gear albo Motorvision (choc w tym drugim wybitnie wkurza mnie ten ich tor do testowania bryk - jedzie sie troche ponad 20 sekund i jak juz jakies auto jest szybsze o 0,1 sek to juz mowia ze zdeklasowalo konkurencje :duh: )
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Właśnie teraz oglądałem odcinek z tym e36. Świetny wybór na 100% najlepsze auto z proponowanych: Mercedes klasy C 220, Alfa 156 i Audi A4 ;)
http://img222.imageshack.us/img222/9720/bmw3ln0.png
Opublikowano
A w dzisiajeszym odcinku znaleźli kolesiowi bardzo ładne E36 :)
http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
A w dzisiajeszym odcinku znaleźli kolesiowi bardzo ładne E36 :)

Hehe Niki wlasnie pisalem o tym pare postów wyzej ;);) Ojjj kolega nie czyta postów NIE ŁADNIE :mrgreen: :cool2:

Opublikowano

wlasnie widzialem, super ta 320 tylko dziwi mnie jej wyposarzenie, zadkoscia jest klima i szyber, a ten mial, fajna skora, a nie mial halogenow ani alminiowych felg, dziwne to dla mnie ale wiem ze wyposarzenie w bmw jest bardzo zroznicowane i jeszcze nie raz mnie zaskoczy.

ja bym kupowal to e36 ale chlopak jakis dziwny, malo wygadany jak na dziennikarza i wogle jakis lewar...

hehe a co do garbusa na poczatku programu sie tlumaczyl ten rajdowiec od biedy.

Tłumaczenia: niemiecki, hiszpański, włoski.

Pozdrawiam

Grzesiek

http://img53.imageshack.us/img53/3782/pict6529panoramaresize8pl.jpg

Opublikowano

ten program to taka troche lipa, e34 520i nie było nawet do sprzedania :liar:

Jeździ nim pewien sympatyczny człowiek a użyczył beaty jedynie do zdjęc :D

Pozdrawiam!

Tomek

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
hehe a widziałeś żeby jakies bmw wygrało jakis rajd do mistrzostw świata?[oprócz korsyki?].i nie podniecaj się tak :wink:
:jawdrop: a widziałes kiedys taka honde?
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.