Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , pisałem już wcześniej na forum że mam problem ze strzałami na gazie , przy wiekszych obrotach samochód strzela (spada ta guma między przepływomierzem a silnikiem ) jak mi ktoś wcześniej poradził wymieniłem świece sprawdziłem przewody i cewke wszystko jest OK proszę o więcej porad i o nie zamykanie od razu tematu. :)

Bmw e36 316i gaz zwykły (nie sekwencja )

Jeżeli coś gdzieś źle napisałem prosze przenieść temat gdzie indziej

Bardzo prosze o pomoc z góry dziękuje :)

Opublikowano
Witam może gaz jest do kitu na jakiej stacji tankujesz? ja miałem wcześniej 316i i jak zatankowałem na takiej zwykłej stacji to ledwo wyjechałem a jak jeb.... to aż to wahadełko w przepływomierzu urwało a nigdy nie strzelał więc wole jechać na orlen albo BP dać kilka gr więcej. Przy większości BMW jeśli strzela to jest przyczyna Przewodów więc musisz to sprawdzić. Pozdrawiam
Opublikowano

Moze za bogata mieszanka gazu? Co do orlena jak mialem gaz to mi gasl jak tam tankowalem wiec wcale nie musi byc tam dobry:)

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

Opublikowano

gaz nie jest tankowany na jednej stacji ,gdzie mi sie skończy tam jade jak najbliżej lotos bp , orlen , shell itd

na każdym gazie jest to samo sprawdzałem przewody nie iskrzy sie podczas polewania wodą

na benzynie samochód chodzi jak marzenie lecz koni mu brak ale to chyba wałek narazie zajmuję sie tym strzelaniem

może inne sugestie na temat gazu co to może być POMOCY !

Opublikowano
Jak śmierdzi mocno gazem z rury wydechowej to jest za bogata mieszanka. Strzelanie jest spowodowane przez wadliwy układ napięcia,Świece,przewody,cewka,kopułka itd.
Opublikowano

świece , perzewody kopułka , sprawdzone , wczoraj wykryłem jeszcze jeden problem uszkodzony elektrozawór przewodu od gazu który idzie od parownika . może być też to powodem ? skoro jest uszkodzony elektrozawór to może jednak daje za bogatą mieszanke gazu i dlatego strzela co wy na to ? ?

liczę na rozwinięcie tematu każdy może podać swoje sugestie na mój temat :)

Opublikowano

Kiedy kable wymieniałeś? Jak mają przebicia to są w agonalnym stanie i ich wymiana powinna być przeprowadzona bardzo dawno.

Jaki to gaz? Napisz coś więcej o instalacji. Jak widzisz coś uszkodzone to wymieniaj a nie zastanawiaj się czy to może być przyczyną.

Opublikowano
Ja ze swej strony mogę ewentualnie dodać tyle, że u mnie gaz często "strzelał" na początku, mimo że pilnowałem regularnych wymian świec, kabli i robiłem regulację. Dopiero nieco później zacząłem jeździć w ten sposób, że przez pierwszych 5-8 km po odpaleniu samochodu wyłączam gaz i jadę na samej benzynie i podobnie, jak mam wyłączyć samochód, też wtedy wyłączam gaz i pozwolę mu gasnąć na benzynie. Mam gaz II generacji, ten drugiego typu Od tego momentu (a jest to już dobrych 5-6 lat) strzał zdarzył mi się może dwa razy i to na tyle lekki, że nawet guma nie spadła z przepływomierza. Może w ten sposób po prostu lepiej spala się pozostająca gdzieś w układzie mieszanka...
Opublikowano
świece wymienione na nowe kable nie mają przebicia wszystko jest jak najbardziej ok , auto ma mało mocy jak na 1.6 czy to może być wina wałka rozrządu ?: i czy może być też przyczyną wybuchów ?