Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przymierzam się do sprowadzenia e93 zza wielkiej wody.

Do wyboru są dwa silniki, tak jak w temacie tzn. 328i i 335i.

Celuję w roczniki 2008-2010, a więc przedlift. Nie chcę xdrive.

Zastanawiam się którą wersję silnikową wybrać.

Za 335i przemawia:

- większa moc/moment

- większa moc/moment

- większa moc/moment

- dźwięk po modach wydechu

*ktoś sugerował, że trzeba myśleć perspektywicznie i ponoć 328i z usa jest "nie do sprzedania" na polskim rynku z uwagi na to, że ten silnik nie występuje w Europie - w przeciwieństwie do 335i.

Zakładam oczywiście, że auto, które kupię nie będzie po mega dzwonie (co w ogóle wykluczyłoby ewentualną odsprzedaż w przyszłości).

328i jest za to potencjalnie mniej awaryjne (chodzi mi m.in. o powszechne awarie hpfp w 335i - temat na forum w usa ma kilkanaście stron) i pewnie odrobinę mniej pali.

Dodam jeszcze, że poruszam się zwykle na krótkich odcinkach w ruchu miejskim.

Może ktoś z was pomoże w podjęciu decyzji? :D

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Jak już musisz brać z USA to tylko 335i.

Wolnossące 328i z USA rozczaruję cię osiągami.

Z uwagi na większą wagę bierz silniki z turbo.

Odpuść sobie rozbitki.

Chyba, że lubisz ryzyko przecieków, lub innych problemów z dachem.

Opublikowano
335i ale nie z uwagi na osiagi tylko unikniesz wszystkich problemow silnika N52

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano

A ja bym ci wogóle odradził auto z USA.

Jak już to szukaj wersji europejskiej.

Brat ma e93 335i własnie z USA i przy nim moj N57 to auto bezawaryjne.

Pomimo ze ja mam 200tys przejechane a on 75tys km.

Z wypowiedzi na forum wyglada na to ze na USA dają jakiś złom.

A ponizej 15l/100 po miescie nie da sie zejsc bo cabrio waży 200kg wiecej niz coupe.

Opublikowano
335i ale nie z uwagi na osiagi tylko unikniesz wszystkich problemow silnika N52

N52 jest aż tak problemowy? Mówimy o aucie z przebiegiem max 100k km. O problemach z 335i piszą użytkownicy amerykańskiego forum natomiast o 328i tzn N52 nic szczególnego nie wyczytałem. Poprawcie mnie jeśli sie mylę.

(OT) Nie ma co ukrywać ze cena aut z USA jest niższa niż tych z rynku eu. Do tego wiem co kupuje - dostępna jest historia Ew. Szkód.

W cenie 335i/328i us spec w Polsce można kupic co najwyżej 320i a biorąc pod uwagę wagę cabrio ten dwulitrowy motor musi byc dość słaby

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Polemizowałbym co do tej historii . Kupujac z Polskiego rynku też można sprawdzić historię.

e93 ze względu na wagę ja rozważałem tylko w Dieslu.

Osiagów nawet przy 335i nie będziesz miał niesamowitych, natomiast spalanie zdecydowanie będzie wysokie przy takiej masie auta.

Opublikowano

Popieram w całej rozciągłości kolegę Włodi.

Jak e93 to idealnie w 335d ew 330d.

To jest bardzo ciężkie auto. Bedziesz niby mial 300ps w benzynie, a bedzie jezdzilo podobnie jak 250konny diesel w sedanie który spali 30% mniej.

335i w szczególności z USA odpuść sobie, no chyba ze będziesz miał dużo czasu na jazdę po mechanikach.

Pamietaj jednak że niektórzy nie chcą dotykać jak widzą że USA, lub pogrzebią i nie naprawią bo niby to samo a jednak nie do końca.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
w e93 nie ma 335d.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

335d jest dopiero w w F33 z napędem x drive i ma 313KM czas do setki 5,2

dla porównania 335i F33 z napędem x drive o mocy 306KM ma gorszy czas do setki niż diesel i wynosi 5,5 sek do setki.

E93 jak brać tylko w dwóch wersjach 330d lub 335i

Opublikowano

w ruchu miejskim...krótkie trasy :8) ...jak lubisz zbierać punkty na zestawy noży,czajniki czy parasolki

tudzież kubki na ciepłe napoje,to polecam 335i...szybko uzbierasz na wszystko co tam w promocjach za

tankowanie mają na wszelkiej maści stacjach...po mieście...mało tego nie spali :mrgreen:

jak Cię stać...to ja bym się nie zastanawiał,ale skoro bierzesz rozbitka z US to już nie wiem :8)

jeżdze po Krk...wiem co pisze :diabel_faja:

Back to the roots...
Opublikowano
w e93 nie ma 335d.

Dzieki za info. Całe życie się człowiek uczy :).

Wysłane z mojego GT-I9295 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
w ruchu miejskim...krótkie trasy :8) ...jak lubisz zbierać punkty na zestawy noży,czajniki czy parasolki

tudzież kubki na ciepłe napoje,to polecam 335i...szybko uzbierasz na wszystko co tam w promocjach za

tankowanie mają na wszelkiej maści stacjach...po mieście...mało tego nie spali :mrgreen:

jak Cię stać...to ja bym się nie zastanawiał,ale skoro bierzesz rozbitka z US to już nie wiem :8)

jeżdze po Krk...wiem co pisze :diabel_faja:

LoL :)

Tak jak napisałem wyżej - rozbitek 335i z us jest w cenie rozbitka 320i eu (w bezwypadkowe przestałem wierzyć). Wysokie spalanie wg mnie jest jeszcze do przełknięcia, bardziej obawiam sie awarii i ciągłych wizyt w serwisie.

Tak czy inaczej, dziękuje wszystkim za zabranie głosu w moim temacie.

Pochwale sie jak już cos kupie :)

Wysłane z mojego iPhone