Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdzecznie wszystkich czytelników FORUM BMW-klub.Od niedawna jestem użytkownikiem e90 320i 2006r.Dzisiaj ku mojemu zdziwieniu polaciał ,mi dym z nawiewów i smród spalenizny. nie mam pojęcia co mogło się stać,.Nadmienie tylko że po uruchomieniu klimatyzacji przestało i jadąc na klimie jest ok ,gdy zgaszę klimę smród powraca(spalenizny oczywiście),wie ktośco to może być/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Raczej z pompy vacum, która jest zamocowana na głowicy od strony 4 cylindra. Po zdjeciu filtra kabinowego i elementu plastykowego do którego mocowany jest filtr kabinowy, można za pomocą lusterka zobaczyć skąd cieknie.
Opublikowano
u mnie była identyczna sytuacja, wymieniłem uszczelkę pod pokrywą zaworów i problem znikł.
http://img38.imageshack.us/img38/8832/hu9c.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich.Odebrałem Betę od mechanika i faktycznie mieliście rację za co bardzo dziękuję.Uszczelka dekla zaworów do wymiany i zestaw naprawczy vacum pompy.W między czasie trawiła się wymiana katalizatorów ale to już inna historia.Jeszcze raz wszystkim wielkie dzięki
  • 6 lat później...
Opublikowano
Jeżeli nie trafiłam z pytaniem to proszę o wyrozumiałość... Ale próbuje znaleźć rozwiązanie problemu. Mam e91 z 2005, 320i, jeżeli to istotne to zagazowana. Jakiś czas temu napelniałam i odgrzybiałam klimatyzacje. I od tego czasu bez względu jaka temp ustawiam wydobywa się śmierdzący biały dym. Po jakimś czasie ustępuje Ale zapach jest nie do zniesienia. Z góry dziękuję za pomoc
Opublikowano

Jak juz ktos wyzej wspomnial, sprawdz czy nie kapie Ci z dekla na kolektor wydechowy - mialem tak niedawno.

Wymiana uszczelki i dokladne mycie usunelo problem.