Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :D

Może ktoś zechce mi pomóc.

Po ostatnim incydencie na wąskiej drodze straciłem lusterko :cry:

Kupiłem nowe (używane) ilość kabli w kostce się zgadzała ( 3 szt), kolory kabli również się zgadzał.

Lusterko zamontowane, sterowanie szkłem ok. chodzi we wszystkich kierunkach, podświetlenie LED z dołu

również się pali, tylko nie chodzi składanie lusterek, składa się tylko prawe pasażera :cry:

I teraz pytanie gdzie szukać dalej :?:

- co prawda nie wiem czy było elektrycznie składane ( patrząc po kostce, ilość kabli, było jak moje fabrycznie ) :?:

- jakiś bezpiecznik :?:

- może jakieś kodowanie lusterka skoro jest od innego auta :?:

Wątpię aby był silniczek składania uszkodzony... :(

Opublikowano
To, że ilość kabli się zgadza oznacza tylko tyle że zarówno stare jak i nowe lusterko jest sterowane przez LIN BUS. Lusterko, które zakupiłeś jest wersją bez składania z przycisku - nie posiada silniczka do składania. Oddaj je tam gdzie kupiłeś i szukaj lusterka elektrycznie składanego.
Opublikowano

O kurcze to mnie kolego zawiodłeś, myślałem jak ilość kabli się zgadza, to odpowiada za pewne funkcję lusterka :cry: :cry: :cry:

Powiedz mi jak ewentualnie rozpoznać takie lusterko składane od nieskładanego, aby nie popełnić tego samego błędu... :?:

Opublikowano
Po numerach lusterka lub po zapewnieniach sprzedającego. No i jest jeszcze trzeci (najpewniejszy) sposób - lusterka fotochromowe (auto-ściemniające się) zawsze są elektrycznie składane. W E60 nie było dostępnej opcji S313 (lusterka składane elektrycznie bez fotochromu). Nie wiem czy szukasz lusterka kompletnego ze szkłem czy bez, ale lusterko fotochromowe łatwo odróżnić od zwykłego - ma taką ramkę wokół szkła. Jeśli bez wkładu to z lusterka powinna wystawać wtyczka a nie dwa pojedyncze kable.