Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Kiedy gasze autko przekrecajac kluczyk, gasi mi sie radio ... i kasuje sie cała pamiec. Kabelek memory mam podłączony więc nie rozumiem dlaczego sie tak dzieje. Za kazdym razem musze ustawiac wszystko na nowo. Czy ktos wiec jak to naprawic ?

www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
Witam !

Kiedy gasze autko przekrecajac kluczyk, gasi mi sie radio ... i kasuje sie cała pamiec. Kabelek memory mam podłączony więc nie rozumiem dlaczego sie tak dzieje. Za kazdym razem musze ustawiac wszystko na nowo. Czy ktos wiec jak to naprawic ?

Albo masz coś uszkodzone albo co bardziej prawdopodobne źle podłączone.

Sprawdź dokładnie czy na przewodzie do którego masz podłączone podtrzymanie pamięci jest napięcie po wyjęciu kluczyka ze stacyjki.

Problem może być spowodowany także bardzo słabym akumulatorem auta, w momencie odpalania napięcie spada do tak niskiej wartości że radio zachowuje się jakby je odłaczone od zasilania.

Opublikowano
No wlasnie wyglada na to ze po przekreceniu kluczyka w pozycje wylaczoną nie ma juz napiecia na kablu .... normalnie jest napiecie ... cos pewnie dziwnie z instalacja jest zrobione.
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
Na jednym z przewodów zasilajacych napięcie jest bez przerwy a na drugim dopiero po przekreceniu kluczyka. Sprawdź miernikiem czy ten który jest do podtrzymywania pamięci nadal ma napięcie po wyjęciu kluczyka (powinno być cały czas). Jeśli jest ok. to sprawdź jeszcze raz podłączenie: przewód na ktorym jest napięcie bez przerwy do podtrzymywania pamięci a ten drugi do zasilania.