Skocz do zawartości

WYMIANA USZKODZONEGO 2.0D NA 3.0D E46 LIFT 2004R

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
WITAM ODRAZU PISZE ZE JESTEM NOWY NA FORUM WIEC PROSZE ODRAZU MNIE NIE OPIEPSZAC... :) PRZESZUKALEM CAŁE FORUM I NIC KONKRETNEGO NIE MA NA TEMAT SWAPA Z 2.0 NA 3.0 W POLIFTOWEJ E46... moje pytanie brzmi co trzeba wymienic, wiem tyle, ze skrzynia pasuje :) prosze o jakies sensowne rady koledzy :)
Opublikowano
Gdybyś szukał to byś wiedział, że wymieniasz to samo co przy swapie w benzynach. Silnik, komp, zawieszenie, hamulce, dyfer, połosie etc. nieoplacalny interes. Lepiej sprzedać to co masz i kupić z wiekszym motorem.
Opublikowano
Czemu miałoby być łatwiej na 184 niż 204. Pytam z ciekawości. Chodzi o dsc czy jeszcze o coś innego?

Najkrócej:

Bo silnik 136 konny i 184 to ta sama "technologia" czyli pompa VP44.

150 i 204 konne motory to common rail.

http://images.spritmonitor.de/575756.png
Opublikowano

Nie szukaj konkretów ale zacznij od podstaw, jak widać z podstawową wiedzą jest mizernie, poczytaj może jakiś czas i wtedy zadawaj pytania.

Poza tym, zakładam że sam nic robić nie będziesz, to może zleć to komuś.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
zacznij szkolenie od tego jak się caps locka wyłącza w kompie. :mrgreen:

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano
Czemu miałoby być łatwiej na 184 niż 204. Pytam z ciekawości. Chodzi o dsc czy jeszcze o coś innego?

Najkrócej:

Stawiam kratę piwa jak znajdziesz pompę VP44 z silnika 136 w 3.0d 184KM :duh: 3.0d to CR

Opublikowano

Ale z czego będą miały beke?

Z niewiedzy?

Nie rozśmieszaj mnie. Ja z takiego czegoś dawno wyrosłem, nie wiem jak Ty :norty:

http://images.spritmonitor.de/575756.png
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najkrócej:

Ja pier ..... :duh:

Opublikowano
witam panowie ... okazalo sie ze jest tak: gosciowi padł silnik 2.0d i wsadził ten starszy do niej z przed liftu wraz z elektryka i samochód nie odpala wina chyba lezy w imo??
  • 1 rok później...