Skocz do zawartości

[e34 Touring] Jakie opony gdy jest NIVO ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

świeżo po zakupie dłuuuugo poszukiwanej E34 Touring (M50B25) musze wymienić ogumienie bo to co jest woła o pomstę do nieba ;) Przez przypadek (podczas badania technicznego) dowiedziałem się, że auto ma NIVO ;) Tutaj pierwsza dygresja - może ktoś mnie oświeci - nie ma tego w VIN-ie, czyżby to był standard w Touring czy ktoś dokładał takie coś post-factum ? Na ori felgach (15") są stare opony 225/60/R15. Mam dostęp do gum 205/65/R15 w dobrej cenie ale patrząc na instrukcję obsługi i rozdział poświęcony oponom znalazłem taki zapis odnośnie laków 205/65 - "Wielkość opony nie do BMW 525i Touring i 525tds Touring z regulacją poziomu" .... Ktoś się może odnieść do tego zapisu ? Czy to oznacza, że musze kupić 225/60/R15 ???

Z góry dziękuję,

A.

Opublikowano

Wydaje mi się, że jak kupisz te opony 205/65 R15 to nic się nie powinno stać :)

Ja osobiście zmieniłem zmieniłem w swoim b20 Sedan tylne opony na 225/60 R15 i samochód o wiele lepiej się trzyma w zakrętach :)