Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, ostatnio zrobiło się cieplej więc postanowiłem zadbać o moją małą i wymienić w niej licznik ponieważ gubił pixele i wskaźniki chodziły jak chciały. Napisałem do pewnej firmy ogłaszającej się w naprawie takich rzeczy i powitali mnie kwotą 350 zł, spróbowałem podjechać do elektryka i przedstawić mu sytuacje a ten odpowiedział mi że tego się nie będzie opłacało robić i żebym podjechał do miglanca, miglanc na to że na chwilę obecną nie ma ale będzie rozbierał 520D i wtedy mam się zgłosić. Moje pytanie brzmi czy jeśli licznik z 520d będzie miał szeroki wyświetlacz tak jak u mnie w 530D to obejdzie się tylko na wymianie, czy trzeba będzie jeszcze podpiąć pod kompa ?? A może są jeszcze jakieś inne sposoby ?? Aha dodam ze moja jest po lifcie a ta z której bd brał nie wiadomo... Pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

520d to chyba tylko po lifcie były.

Zegary z małym komputerkiem a dużym mają różnice w połączeniu szyn komunikacyjnych, także tutaj może być problem.

Nie wiem jak z dieslami, ale w benzyniakach zegary nie pasują pomiędzy wersjami 4 a 6 cylindrowymi.

Kodowanie będzie konieczne, choćby ze względu na przebieg i VIN.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dobra, troszkę poszperałem, i wychodzi że w dieslach zegary są takie same, czyli 2.0d, 2.5d, 3.0d, a nawet TD i TDS mają takie same, i to w wersji z małym jak i dużym wyświetlaczem.

Tak przynajmniej podaje realoem.

Jest jednak jakaś zmiana w rocznikach 99/00 bo są podane przedziały:

http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=DP81&mospid=47559&btnr=62_0309&hg=62&fg=05

I to co wychodzi po numerze części:

http://realoem.com/bmw/partxref.do?part=62119155813&showeur=on

Czyli w teorii powinien pasować, w praktyce ciężko stwierdzić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
=ale w benzyniakach zegary nie pasują pomiędzy wersjami 4 a 6 cylindrowymi.

.

4 cylindrowa benzyna e39? :D

Ale jaja, popierdzieliło mi się z e34 :duh:

No ale później naprostowałem sprawę odnoście diesla :mrgreen: