Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na wstępnie zaznaczam że problem nie dotyczy BMW, lecz Mercedesa - którego forum internetowe niestety nie żyje.

Tutaj jakoś zawsze można liczyć na dobrą odpowiedz, więc być może ktoś rozpozna co jest problemem.

A jest nim dzwięk, jaki słychać podczas jazdy w poniższym video ( dobra jakość )

https://www.youtube.com/watch?v=XyLWU29iLpc

Być może ktoś miał podobny problem, a może dzwiek charakterystyczny dla czegos..

Opublikowano
Niestety nie uslyszy nic na podniesionym aucie, zuzyte lozysko ma to do siebie ze halasuje pod obciazeniem, gdy je odciazymy nastepuje cisza. Jesli chcesz wykluczyc opony to proponuje zamienic kola miejscami mp przod/tyl.
Opublikowano
Ja jedziesz prosto, najlepiej jak jest pusto, to delikatnie poruszaj kierownica zeby jechac zygzakiem. Jesli dzwiek sie nasila przy zygzaku w prawo lub w lewo, a ustaje przy zygzaku w druga strone to lozysko, jak nie, to nie jest to lozysko;)
E91 318d 2007r
Opublikowano

Witam, dziękuje za odpowiedzi.

Od razu mówię że autko nie moje :mrgreen:

1. Wczesniej również myślałem że to opony, więc byłem pewny że gdy zmienie je na nowe zimówki ( bo akurat sie konczyly ) to problem minie - na nowych oponach dzwiek był jednak identyczny.

2. Opony rzeczywiście są wyząbkowane, bo dopiero teraz zabrałem się za auto i zrobiona została geometria, która okazała się być tragiczna. Jednak jak wyżej pisałem - nawet na nowych oponach brzmiało to identycznie.

3. Łożyska kół przednich zostały wymienione - nic się nie zmieniło.

4. Bylem w Stacji kontroli pojazdów, gdy podnosił przednie koło, to dobiegał z niego metaliczny dzwiek. Kazal

sprawdzić piaste / łozyska..