Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 176
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Posiadam F20, która fabrycznie nie miała nawigacji. Obecnie jestem na etapie kompletowania gratów i niebawem planuję montaż.

Może ktoś wie, jak wygląda kwestia kodu i co za tym idzie aktualizacji map, w aucie z dołożoną oryginalną nawigacją?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nawigacja będzie na emulatorze czy skrypcie?

Ogólnie jeśli masz emulator to potrzebujesz vin z dawcy aby aktualizować mapy. Na skrypcie się nie da chyba że zrobisz to u kogoś kto się na tym zna to załatwi ci wszystko.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
To odczytujesz vin z nawi i robisz pod niego kod.
Opublikowano
Dzień dobry wszystkim od nowego użytkownika forum :handshake: Podziękowania dla twórcy tematu speed1211 :clap: oraz dla Kruka za pomoc i ekspresowy kod FSC :clap: Aktualizacja navi z USB trochę trwała ale warto było się przesiąść z map wydanych na rok 2010 :dance:
  • 2 miesiące temu...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kod FSC można wygenerować bezpośrednio z ASAP czy trzeba zastosować jakieś tajne triki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tylko u mnie jest taka sytuacja, że fabrycznie nie miałem navi.

Zamontowałem jednostkę z innego auta i z tego co jest napisane wyżej kod generuje się na podstawie VINu auta dawcy.

Opublikowano

Panowie odgrzeje troche temat,

mam Cic z 2009r z dyskiem i chcialbym wgrac nowe mapy.

1. Pobieram paczke z mapami.

2. Wrzucam je na odpowiednio duzego pena

3. Podpinam pena do portu usb w schowku i ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Musisz je jeszcze rozpakować.

I z USB idzie dopiero od 08/2009 lub po aktualizacji softu i potrzebny kod fsc

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• 3 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeczytaj trzy posty wyżej to co napisał alb3rt :duh:
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Dzień dobry

Zakupiłem F11 520d z 05.2012 i teraz moje pytanie -wiem że pewnie się powtórzę- skąd mogę pobrać aktualne mapy do mojego modelu i kod FSC. Nawigację mam profesional z dużym ekranem.

Mógłby ktoś podesłać jakieś linki do map? Trochę szukałem ale kompletnie nie wiem jakie powinny być, jest tyle wersji że zgupiałem jakie powinny być do mojego auta.

Z góry wielkie dzięki

Krzysiek

Opublikowano
Wejdz w ustawienia nawigacji i tam znajdziesz informacje o posiadanej wersji map. O kody FSC sie nie martw, one same znajda Ciebie ;)
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Moja wersja map to :

ECE

BMW Group

1011042.17

Road Map Europe PREMIUM 2012

Na portalu pobraniowym znalazłem:

Road Map Europe PREMIUM EAST 2017-2

Road Map Europe PREMIUM WEST 2017-2

Są tego razem 34 pliki po 1GB.

Rozumiem że ściągnąć wszystko rozpakować nagrać na USB i do USB w schowku przed pasażerem, czy tak?

Co z tym kodem FSC skąd go wytrzasnąć?

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wrzuć wersję West, dla nas to lepsza wersja.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
W której mapie jest lepsze pokrycie Niemiec? Bo kumpel mieszka w DE i tam głównie bedzie uzywać mapy. Polske tez potrzebuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma różnicy. Przecież nie robią osobnej mapy na WEST i EAST. Tu masz rozpiskę, gdzie co jest.

Państwa są tak podzielone

Europe East:

============

Full Coverage:

Belgium, Bulgaria, Denmark, Germany, Estonia, Finland, Greece, Italy, Croatia, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Netherlands, Norway, Austria, Poland, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Sweden, Switzerland, Czech Republic, Hungary , Vatican city and Belarus.

===============

Only Main Road:

Albania, Andorra, Bosnia and Herzegovina, France, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Macedonia, Moldova, Monaco, Montenegro, Portugal and Spain.

Europe West:

============

Full Coverage:

Andorra, Belgium, Denmark, Germany, Finland, France, Greece, Gibraltar, Great Britain, Ireland, Italy, Liechtenstein, Luxembourg, Monaco, Netherlands, Norway, Austria, Poland, Portugal, San Marino, Slovak Republic, Slovenia, Spain, Sweden, Switzerland, Czech Republic, Hungary and Vatican city.

===============

Only Main Road:

Albania, Belarus, Bosnia & Herzegovina, Bulgaria, Estonia, Latvia, Lithuania, Macedonia, Moldova, Montenegro, Romania, Russia, Serbia, Turkey and Ukraine.

Opublikowano

Koledzy ja zaktualizowałem swojego CIC-a w E60 2018 r do najnowszej wersji aby mieć język polski i się udało . Wywaliło mi mapy teraz jak naciskam przycisk navi jest komunikat "aby uruchomić nawigacje włóż płyte DVD"

Nagrałem 3 płyty i niestety nie startuje instalacja , z USB również nie startuje . USB jest sprawne bo importuje muzyke z pena do urządzenia.

Ktos ma jakiś pomysł ?

http://ifotos.pl/z/qnxpnen