Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam ! Chciałbym nabić klimę.Nie wiem ile wchodzi czynnika,ponieważ klima była dokładana(oryginalnie nie miała)Naklejka jakas jest ale niestety nie idzie nic z niej rozczytać;/
Opublikowano
Dzisiaj zobaczyłem i rozczytałem naklejke na błotniku z jakiegoś serwisu klimy i było wpisane 900,i teraz nie wiem czy tyle czynnika było dobite czy to całość.Kurde bo nie chce nabić za dużo żeby nie go nie wywaliło ;)
Opublikowano

1550 gram jak skraplacz ma okragłe rurki

1450 gram jak ma rurki płaskie

900 gram wchodzi do E39, E36

KLIMATYZACJA SAMOCHODOWA, THERMO KING, CARRIER

DIAGNOSTYKA BMW, VAG tel. 500 236 866

• 3 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Pomiar cisnien wszystko wyjasni, bez tego ani rusz.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wysokie Ciśnienie 6 bar niskie 3.(przy rozpoczeciu wyciagania,tyle zauwazylem)Jakie powinno byc prawidlowe? Dzisiaj wyciągałem bo był wyciek Na Uszczelce(oringu) obudowy od strony koła pasowego.Kompresor SANDEN SD7H15 Corporation ,gdzie można dostac takie uszczelnienie?
Opublikowano

Sanden nie był montowany w tym aucie.

Powinien byc Seiko Seiki lub Denso bez regulacji wydajnosci a Sanden takowa posiada i do tego jest zepsuta bo cisnienia sa nijakie zwłaszcza na wysokim.

Opublikowano
A jednak ktos zamontowal, bo taki Jest.i Chłodzic chlodzi dobrze bo z nawiewu wychodzi temeratura okolo 3 Stopni! Ciśnienie takowe zobaczyłem podczas wyciagania gazu(na zgaszonym)
Opublikowano
Pomiarow dokonujemy na załaczonym silniku, właczonej klimie z wentylatorem nadmuchu na full i obroty 1500