Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, posiadam od dłuższego czasu zamontowane ringi CCFL do E46 coupe polift zamiast postojówek. Taki zestaw podziałał mi ze 3 miesiące po czym ringi przestały świecić. Z braku czasu olałem sprawę i jeździłem dalej. Dzisiaj chciałem powrócić do naprawy i nie mam pojęcia jak z tym sobie poradzić. Otóż problem polega na tym że Ringi podłączone pod aku bądź światła mijania świecą prawidłowo, włączają się i świecą nieustannie, jednakże chciałbym używać ringów jako świateł do jazdy dziennej i takie rozwiązanie nie załatwia sprawy. Podłączenie pod wtyczkę od świateł postojowych powoduje że po przekręceniu włącznika świateł postojowych, ringi włączają się na 1sek i gasną. Czasem sporadycznie zdarzy się sytuacja że jeden ring nie zgaśnie i świeci się cały czas, ale to jest bardzo rzadko, dziwna sytuacja ponieważ przez 3 miesiące wszystko było w porządku. Czy problem może mieć też związek z niedziałającym podświetleniem tablicy rejestracyjnej? Bardzo Proszę o pomoc bo nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na podobny problem.
Opublikowano
to te rigni nie beda swiecic jako dzienne , trzeba bylo kupic ringi smd z modułem drl do jazdy dziennej i by wtedy gralo. mozesz tylko na postojowych jezdzic, chodz sproboj jeszcze zakodowac swiatala postojowe jako dzienne poprzez kabel ale to ci ogarnie ktos kto sie zna na kodowaniu ale nie jestem pewien czy w przypadku ccfs sie da :D
Opublikowano

Tylko wiesz ze CCFL sa strasznie slabo widoczne? Nie spelniaja norm dotyczacych "sily swiatla" jakie w teorii "dzienne" musza spelniac

Wiec moze Ci sie ktos kiedys przyczepic :)