Skocz do zawartości

KOMPLET ZAWIESZENIA PRZOD wart swojej ceny ??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
dobre są wahacze SRL kumpel rok temu jak kupił e46 przed liftem wymienił na takie i przy sprzedarzy 0 luzów a wahacz jeden 160zł co markowy za 300zł by się mógł wyłożyć juz
Opublikowano

Po kupnie samochodu miałem do wymiany wahacz. Kupiłem wahacz z tuleją firmy Mastersport i nie wytrzymał nawet roku. Może trafił mi się trefny egzemplarz, ale sworzeń przy kole całkowicie się rozleciał. Przejechałem na nim może 20tyś/km. Wahacza tej firmy już na pewno nie kupię (tuleja tej firmy spisuje się bez zarzutu). Teraz kupiłem wahacz firmy Monroe i zobaczymy jak długo pociągnie.

Opublikowano
jeśli jest gwarancja 2 lata to można zaryzykować, najwyżej co rok będziesz miał nowy zestaw :D
Opublikowano
jeśli jest gwarancja 2 lata to można zaryzykować, najwyżej co rok będziesz miał nowy zestaw :D

Nie do końca. Żeby była gwarancja, trzeba to wymienić w serwisie ( autoryzowanym? ), mieć fakture itp. Gdyby było tak było, każdy jeździłby na najtańszym zestawie i wymieniał co rok :roll:

Opublikowano
Przerabiałem temat zawieszenia do BMW niejednokrotnie nie tylko na własnym doświadczeniu ale i doświadczeniu znajomych. Z reguły jest tak, że jeśli kupisz tanie badziewie nie wiadomo jak długo na tym pojeździsz. Jeden qmpel jeździł 3 miesiące na tanim "CHINOLU" i zawiecha posypała się. Jeden jeździ na tym samym zestawie już ponad rok i nie narzeka. Według mnie nie ma co ryzykować. Ja jeśli chodzi o zawieszenie zawsze kupuję części z Lemfordera i ani jednego złego słowa powiedzieć nie mogę. Lepiej kupić raz i mieć święty spokój.
Opublikowano
Ja kupilem dokladnie ten sam komplet rok temu zzrobilem 25tys km i nic sie nie dzieje a jezdze po duzych dziurach w krk sa okropne drogi... wszystko zalezy jak sie trafi w zawieszenie tuleje kupilem febi 120 zq szt mialem pol roku a na te nie moge zlego slowa powiedziec.. Jeszcze;)
Opublikowano

Mogę powiedzieć co jest dostępne w moim mieście.Regeneracja wahacza plus nowa tuleja Lemforder-200zł od sztuki.

Robiłem w owej firmie zawieszenia przednie bardziej skomplikowane niż jest w e46.Zero problemów.Najwięcej przejechałem na regenerowanym zawieszeniu 50 tys. głównie po mieście.Dalej nie wiem,auto sprzedane.Niebawem będę zmieniał przednie wahacze w mojej e46 i na pewno w tym samym miejscu.