Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z skrzynią biegów, wszystko zaczęło się od tego że czasem gdy przełączałem skrzynię na P to na zegarach nie wyświetlało żadnej pozycji i nie szlo później odpalić auta(Ponowne przełożenie lewarka przeważnie pomagało, koło lewarka zawsze zaświeca się P), zauważyłem też że auto stacza się z górki i coś tyka dość głośno na P. Ostatnio gdy wyjeżdżałem z garażu auto norm lanie odpaliło na R przeszło bez problemów ale gdy zmieniłem na D wyskoczył błąd że skrzynia przeszła w tryb awaryjny ;(, po wyłączeniu i ponownym włączeniu wszystko było ok. Zauważyłem również że przy zmianie na D lub R auto lekko szarpnie, po sczytaniu błędów z skrzyni wyszło

42 Output Speed

153 TL_MES

41 Wheel Speed rear right

19 ASC regulating

Co może być nie tak ?

I dodam że skrzenia zmienia biegi idealnie, olej jest oryginalny.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano

41 Wheel Speed rear right

To najpierw ogarnij czujniczek na kole :)

a skrzynia pewnie wykryła że się coś ślizga (pomimo że nie ślizga) i włącza awaryjny jak

czujniki obrotów nawalają, z tym że ten on koła to **raczej** nie to, ale ważniejsze.

Opublikowano

Po wymianie czujnika, na razie nie wyskoczył mi błąd i skrzynia chodzi dobrze;) Wielkie dzięki za pomoc nie myślałem że ten czujnik może mieć coś wspólnego :D .

A co to może być z tym że auto gdy jest na P to zjeżdża z górki?