Skocz do zawartości

328i NA ZIMNYM PRZYGASA SILNIK I SZYBKO SPADA Z OBROTÓW?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

WITAM,

MAM TAKI PROBLEM, ŻE NA ZIMNYM SILNIKU DOPÓKI NIE OSIĄGNIE WŁAŚCIWEJ TEMPERATURY POTRAFI ZGASNĄĆ NA ŚWIATLACH A NAWET W TRAKCIE JAZDY PODCZAS GDY NA DŁUŻSZĄ CHWILĘ WCISNĘ SPRZĘGŁO. JAK SIE ROZGRZEJE JEST LEPIEJ.

CZY MOŻE TO BYĆ OZNAKĄ LEWEGO POWIETRZA? MECHANIK ZDIAGNOZOWAŁ USZKODZONY WĄŻ ODMY DO SEPARATORA OLEJU I ZAKLEIŁ JĄ JAKĄŚ SPECJALNĄ TAŚMĄ. CZY MOŻE TO BYĆ PROBLEM? LUB WADA SAMEJ ODMY?

NA CIEPŁYM OBROTY SPADAJĄ O WIELE WOLNIEJ I PRZYGASANIE SILNIKA USTAJE.

PROSZĘ O POMOC W ROZWIĄZANIU PROBLEMU.

DZIĘKI.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak wygląda odma do M52

http://t.iparts.pl/144/114443032363/dokumenty/zawor-odmy-skrzyni-korbowej-meyle.jpg

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Niekoniecznie wymienić.Nie trudno sprawdzić czy jest sprawna.

dzięki za naprowadzenie. Wymieniłem sam wężyk omy. Jest lepiej ale to jeszcze nie to.

Czasami nadal przygasa. Spróbuję wymienić tą część.

Ale zanim to zrobię to chciałbym sprawdzić czy odma jest sprawna tylko jak?

Opublikowano
dzięki za naprowadzenie. Wymieniłem sam wężyk omy. Jest lepiej ale to jeszcze nie to.

Czasami nadal przygasa. Spróbuję wymienić tą część.

u mnie na kompie wywalało błąd na INPA "fuel trim limit - 201". Co było objawom jej uszkodzenia. Dodatkowo sama odma syczała przy uruchomionym silniku a nie powinna:)

Opublikowano

Zrozumiesz zasadę jej działania i jej stan, gdy tylko ją wyrwiesz z auta i rozbierzesz.Tylko nie pourywaj zaczepów.Membrana w środku ma być elastyczna i szczelna.