Skocz do zawartości

Jak zrobic,zeby przeciwmgielne przednie wlaczac bez xenonow?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcialbym pod kloszami przednich przeciwmgielnych zamontowac zarowki ledowe tak, zeby uzywac ich do jazdy dziennej. Niechce po prostu w ciagu dnia jezdzic ciagle na xenonach. W tej chwili, zeby wlaczyc przednie przeciwmgielne najpierw musze miec wlaczone swiatla mijania(xenony). Jak to zrobic, zeby miec mozliwosc wlaczenia tylko tych przeciwmgielnych w zderzaku?

Drugie pytanie: jaki typ zarowki jest w tych przeciwmgielnych? Sa takie ledy do kupienia?

Opublikowano

na przeciwmgielnych nie wolno jeździć gdy nie ma ku temu warunków :nienie:

jakie masz auto i czy posiadasz czujnik zmierzchu?

Opublikowano

ciekawy patent, mi tez szkoda xenonow a te długie na 10 czy 20% wygladaja paskudnie (kolor zolty)

ja tam duzo latam po trasie i widzialem ze duzo osob ma w halogeny wstawione diody i na tym jezdzi, nie wyglada to najgorzej

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Puzonn widzę, że posiadasz e46 po lifcie... jeśli Twoje auto posiada czujnik zmierzchu za pomocą NCS'a możesz zakodować sobie światła dzienne - DRL

wówczas przy ustawieniu włącznika świateł na "A" automat w "widny dzień" będą świeciły światła długie w zależności od zadanej wartości na ok 20% mocy a po zmroku automatycznie zapalą się xenony :)

Opublikowano
wiem, aktywowałem to sobie nawet ale nie moglem patrzec jak te długie swiecą na zołto.... a nie wiem jakie musialbym zarowki tam włozyć aby tej żółtości nie było....

Opublikowano

hmm a moge prosic o jakies zdj ?

Wysyłane z mojego GT-N7100 za pomocą Tapatalk 2

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ciekawy patent, mi tez szkoda xenonow a te długie na 10 czy 20% wygladaja paskudnie (kolor zolty)

ja tam duzo latam po trasie i widzialem ze duzo osob ma w halogeny wstawione diody i na tym jezdzi, nie wyglada to najgorzej

a wiele ćwoków idzie na skróty, ma halogeny i udają że to dzienne.

sporo słoi widziałem w Wawie, nawet ostatnio czarny e92 z wieśniakami bródnowskimi dał popis jazdy na czymś takim :cool2:

strasznie to oślepia po nocy w mieście.

1.VIII.1944 - 3.X.1944 Pamiętamy 63 Dni Chwały

Opublikowano

Chodzi o e46 kombi 2003-10.

Wiem, że można przeprogramowac modul od swiatel tak, ze swiatla drogowe tzw. dlugie swieca na ok 18% swojej mocy jako dzienne ale nie wyglada to zbyt pięknie wg mnie. Ja wsadzam do przeciwmgielnych jakieś żarówki ledy, żeby sobie ładnie na biało świeciły ale pewnie, komp będzie wyswietlał spalenie żarówek bo ledy bedą miały o wiele mniejszy pobór prądu.

Może są jakieś żarówki do przeciwmgielnych, żeby świeciły z mniejszą mocą w miare na biało, wtedy by nikogo nie oślepiało i policja nie powinna się za bardzo czepiac.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

:cool2:

i cztery niebieskawe biedronkowe ledy na krzyż, co ledwo się bżdżą :mrgreen:

jak już to takie coś:

http://i.ebayimg.com/00/s/NDUwWDYwMA==/z/2iYAAOxyf1dTH-Wv/$_3.JPG

albo do e46

http://i.ebayimg.com/00/s/MzY4WDUyNQ==/z/owQAAOxyY9VRPt1S/$T2eC16d,!zUE9s38+pt6BRPt1SNfHg~~60_3.JPG

tylko że za dedykowane z instalacją trzeba dać 600-100zł plus montaż, a to nie to samo co home kit za 50zł :wink:

Opublikowano

Co mnie obchodzi, że DRL są żólte i źle wyglądają? Czy ja na nie patrzę w czasie jazdy?

A za to mnie widać i o to chodzi.

Co do diodek i świateł pasków w zderzaku. ...powinni tego zabronić.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

dla lansu.

wydech na drut, klocki się kończą ale pod remizą szpan za 10 zeta :mrgreen:

Opublikowano
:cool2:

i cztery niebieskawe biedronkowe ledy na krzyż, co ledwo się bżdżą :mrgreen:

jak już to takie coś:

http://i.ebayimg.com/00/s/NDUwWDYwMA==/z/2iYAAOxyf1dTH-Wv/$_3.JPG

tylko że za dedykowane z instalacją trzeba dać 600-100zł plus montaż, a to nie to samo co home kit za 50zł :wink:

Po co ktoś zakładał dzienne do e90 LCI mając lampy xenonowe, a co za tym idzie światła do jazdy dziennej jako ringi ? :lol:

Sprzedam:
Opublikowano

Bo wszyscy mają to też założył :mrgreen:

Nie wiem co to za lans jeździć na przeciwmgielnych... Tylko robi z siebie taki ktoś idiotę bo inaczej tego zazwać nie można. Jak taki łoś nie wie to taka jazda jest niezgodna z przepisami i przeszkadza szczególnie jak się ściemnia albo jest ciemno i mokra jezdnia. A nie jeden kretyn na przeciwmgielnych jedzie :duh:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Po co ktoś zakładał dzienne do e90 LCI mając lampy xenonowe, a co za tym idzie światła do jazdy dziennej jako ringi ? :lol:

bo ringi to nie są światła do jazdy dziennej.

przepisy tutaj :arrow:

Opublikowano
Jak to nie są ? W Xenonach LCI Ringi służą jako postojowe i DRL. DRL świecą dużo mocniej niż postój. Mając włączone automatyczne w dzień świecą właśnie mocniej same ringi, po zmroku dołączają xenony, a ringi przygasają.
Sprzedam:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

akurat te na zdjęciu są zusa bursztynowe więc odpadają jako dzienne.

poza tym nawet w polskich bmw nie wiem czy przepisy spełniają:

Intensywność światła reflektora do jazdy dziennej od 400 do 1200 kandeli.

Minimalna powierzchnia świetlna każdej lampy to 25 cm²

Światła powinny mieć naniesiony w sposób trwały znak homologacji E razem z numerem identyfikacyjnym kraju wystawiającego certyfikat ( E20 Polska)

a to co się uważa jako światła dzienne w tym kraju to temat dla nowej dziedziny psychiatrii :mrgreen:

• 3 miesiące temu...