Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e46 320d 150km m47n sprawa ma się tak byłem wczoraj na trzepakach wszystko okej...potem łyżka sprawdzali luzy z przodu i 2 sworzenie luzy+prawa tuleja to niestety będę musiał kupić

ale sprawa ma się tak...przy normalnym ruszeniu jest wszystko wporządku,przy wbiciu wstecznego też wporządku,po zmianie biegów też wszystko gra 0 stuków ale...

jeśli ruszę bardzo dynamicznie...puszczę szybko sprzęgło i gaz to idzie bum z tyłu jak by coś się urwać miało taki jeden stuk

albo np skręcam w lewo(auto na razie stoi)i na skręconych kołach w lewo gaz i wtedy też coś łupnie.... a jeżeli normalnie ruszam tak jak się powinno to nic nie łupie itp...

Opublikowano
a spytam czy tuleja w przednim zawieszeniu jak jest już popsuta moze dawać efekt stukania na dołku?bo dodam po tej stronie z przodu co stuka łącznik stablizatora jest nówka
Opublikowano
Kolego bmtriko wielka szkoda, że nie mieszkasz w ZG albo okolicach ......... z czasem twoje e46 pod względem mechaniki było bo nr. 1 Pl :twisted: .
Opublikowano

koledzy spytam...

bo jest troche dziwna sprawa...wczoraj na stacji diagnostycznej wjechałem na szarpaki wszystko okej..mechanik wszystko popatrzył niby gra...ale na ostatku sprawdzili niby luzy sworznia i gada ze są duże luzy prawego i lewego sworznia... i,że tuleja prawa i tak

pojechałem dzisiaj do innego mechanika sprawdza mi wszystko i ja mówię powiedzieli,że sworznie maja luzy mechanik złapał za koło i nic nastepnię ''łyżką'' sprawdził te sworznie i mówi jaki do cholery luz?? ledwo co dało się ruszyć tym sworzniem z wielką parą trza było tą łyżka brać

i się przejechał autem po dziurach itp i akurat stukało to wjechałem od nowa do niego na podnośnik i sprawdził i prawa tuleja po rozszerzeniu ma pękniecie w środku i mówi ze to pukanie z prawej strony po wiedzie w dziurę to na 99% ta tuleja

a o sworzniach to powiedział...moze nie mieli zajęcia i chcieli....