Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!

Pomóżcie mi znaleźć wyjście z tej sytuacji, jeżeli jest jakieś.

Mam okazję kupić od znajomej sprawdzone BMW E60 530d z niedużym przebiegiem, używa auta w Polsce, sama jednak ma niemieckie obywatelstwo i auto jest na niemieckich blachach.

Niestety nic mnie nie uchroni przed zapłatą 18.6% akcyzy i reszty podatków? Więc koszt takiego auto automatycznie wzrasta o ok. 6-7tys. złotych...

Opublikowano

Po 1. Przedstaw się w odpowiednim temacie

Po 2. :search:

Po 3. Masz kilka opcji.

Po pierwsze primo - Kup samochód od znajomej i zapłać podatki - jak wszyscy.

Po drugie primo - Kup samochód już w Polsce (inny) i nie martw się o akcyzę.

A po trzecie primo, ultimo - ożeń się z Niemką, załatw sobie zameldowanie niemieckie i wtedy będziesz mógł jeździć normalnie bez płacenia akcyzy :)

A tak na poważnie takich tematów tutaj jest już na pęczki, poszukaj.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niestety nic mnie nie uchroni przed zapłatą 18.6% akcyzy i reszty podatków? Więc koszt takiego auto automatycznie wzrasta o ok. 6-7tys. złotych...

No co Ty?Z innej planety jesteś? :duh:

Opublikowano
Po 1. Przedstaw się w odpowiednim temacie

Po 2. :search:

Po 3. Masz kilka opcji.

Po pierwsze primo - Kup samochód od znajomej i zapłać podatki - jak wszyscy.

Po drugie primo - Kup samochód już w Polsce (inny) i nie martw się o akcyzę.

A po trzecie primo, ultimo - ożeń się z Niemką, załatw sobie zameldowanie niemieckie i wtedy będziesz mógł jeździć normalnie bez płacenia akcyzy :)

A tak na poważnie takich tematów tutaj jest już na pęczki, poszukaj.

To najlepiej się z tą znajomą ożenić, nie będziesz musiał płacić ani podatków, ani za Beemkę :mrgreen:

A-Z

Myjnia ręczna ● pranie tapicerek ● czyszczenie skór ● doradztwo zakupowe

Ul. Sportowa 6, 55-095 Mirków ok. Wrocławia

536 - 802 - 804

Opublikowano
Niby dobre sprawdzone auto, a pieniędzy szkoda, nic z tego nie rozumiem. Widzę że nie masz pieniędzy, albo nie stać ciebie na taki samochód. Jak chcesz mieć tanio, to obejrzyj oferty z Radomia, Płocka lub Gubina.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
obejrzyj oferty z Radomia, Płocka lub Gubina.

Pewnie już oglądał i się zastanawia dlaczego tamte perełki chodzą po 30 k a jego nowy nabytek ma kosztować po opłatach 35k :mrgreen: