Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich.

wczoraj wieczorem, siedząc sobie przed komputerem, usłyszałem głośny huk-coś jak wystrzał z broni palnej, dochodzący z miejsca wktórym parkuje moją srebrną damę, wyszedłem natychmist sprawdzić co jest grane, lecz nic podejżanego nie zauważyłem. Do dziś. Wsiadam, odpalam silnik i widzę rysę na przedniej szybie, PĘKNIĘTA!!! :beksa:

Żadnego śladu uderzenia itp. Czy jest możliwe że sama pękła bo miała taki kaprys???

dla zainteresowanych: z wymianą ok 700zł :beksa: :beksa: :beksa:

Pozdrawiam

Opublikowano
Jakiś czas temu wymieniałem w MB W124 przednią szybę, która pękła o tak o... Co najciekawsze - nic na auto nie spadło, sama konstrukcja wozu jest ok, buda nie jest krzywa itd. Po prostu szyba pękła i to było konkretne pęknięcie, bo przez 2/3 jej wysokości... Podobno takie coś, rzadko bo rzadko, ale potrafi się zdarzyć.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
........ Wsiadam, odpalam silnik i widzę rysę na przedniej szybie, PĘKNIĘTA!!! :beksa:

Żadnego śladu uderzenia itp.

Doczytałem w innych postach, że może się to zdarzyć :duh:.

http://img516.imageshack.us/img516/7272/pic000027vv.jpg

z cenami też się pogodziłem :zlosc:, mam jednak obawy czy nie będę musiał zaopatrzyć się jeszcze w uszczelkę koło ramki ( zaznaczone), z racji wieku jest już twarda i krucha.

http://img258.imageshack.us/img258/3927/pic00005p5nx.jpg

Jeżeli ktoś ma z tym jakieś doświadczenie proszę o rady, nie chcę żeby zamiast tej uszczelki wpakowali mi silikon :twisted2:.

Ps. Dotyczy E34 z podpisu.

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nowa szyba Pilkington, koszt od 370 do 420 w zależności gdzie robisz. To jest cena kompleksowej usługi wymiany, gwarancja included.
Kai
Opublikowano
Jutro wybieram się na oględziny, zobaczymy jak poradzą sobie z ramką/uszczelką :| .

http://img291.imageshack.us/img291/9725/3500ga.jpg

Pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

KAI

taka cena do e 38 :?: :doh:

zeszłej jesieni byłem w pilkingtonie-szczecin po uderzeniu kamyka w przednią szybę

no i do mojej e32 za zwykłą chcieli 440 z wszystkim

a za taką z podgrzewanym paskiem 700

no chyba że u mnie tak zdzierają :idea:

darek

co do samo pęknięcia to u mnie jakoś rok po kupnie auta stało się podobnie ale podczas jazdy

tzn na samym środku od dołu poszła rysa w kształcie litery C

wyszło,że amor się skończył i naprężenia karoserii zrobiły swoje

tak na logikę to by się zgadzało,bo jak wstawiasz nową szybę to auto stoi do momentu wyschnięcia kleju,wcześniej nie puszczą bo może strzelić podczas jazdy od naprężeń

Opublikowano

mi też pękła przyczepiłęm nawigacje wczesniej była pęknieta i poszło jak diabli... u nas w sopocie 400 zł z wymianą . Teraz jak jest ciepło zaczynają padać szyby , zamki centralne i takie pierdoły... dlaczego zamki hmmm wydaje mi sie ,że np wilgoc w dzwiach jak siedzi auto sie nagrzeje i zaczyna intensywnie parować po czym korodują cenralne.Ostatnio był taki temat o zamkach poruszany.Ale mało tego u kumpla w ciągu ostatnich 2 dni były 2 bmw z problemem zamka ! aż kumpel sie zdziwił co to wirus :)

Ja sam miałęm zaryglowane dzwi otwieramy siłownik a tam woda... a co do szyb to czasem jest tak ,zę jeździ sie z małym pęknięciem ... a po czasie pach! tak jak u mnie u kumpla było podobnie.Po czasie odprysk poleciał ...

Szukaj szyby te 700zł troche drogo ...

kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
KAI

taka cena do e 38 :?: :doh:

Nie, nie, podana przeze mnie cena dotyczy E34, chociaż przypuszczam, że za standardową szybę do E38 (pojedynczą, bez ogrzewania) zapłacisz niewiele więcej. 700zł to stanowczo za dużo.

Kai