Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystlich.

Moja 320i 99r chodziła idealnie bez najmniejszych problemów az do teraz. :roll: Wczoraj gdy podjezdzałem co kawałek i gasiłem silnik za któryms razem zaczął gasnąc na niskich obrotach. Gdy trzymam conajmniej 1,5 tys. obrotów to idzie jezdzic i wkreca sie płynnie. Dodam ze jakies dwa mies. temu wymieniałem pompe paliwa która była od 325i i zauwazyłem wieksze spalanie( z 8,7 na 9,6) ale jezdziła bez problemu. Miał ktos podobny problem? Prosze pilnie o pomoc :(

Opublikowano
Sprawdzałem odme i jest podłączona. Inpa pokazała błąd 211 na włączonym silniku i 8 przy gaszeniu... Z tego co znalazłem 211 to mechaniczna awaria silnika krokowego. Czy moze on odpowiadac za brak niskich obrotów?
Opublikowano
no i wszystko jasne :) silniczek krokowy był tak brudny ze sie zaciął. Wymyłem benzynką i trzyma niskie obroty jak trzeba. Zauwarzyłem tez ze ma on dosc spore luzy jak sie nim potrząsnie :shock: A co sądzicie o tym spalaniu? Czy zmiana pompki na wiekszą mogła spowodowac wieksze zurzycie paliwa?