Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiekszość A-grup nie ma termostatu. NIc sie nie stanie ale w twoim przypadku, kolejny raz powtarzam: nie szukaj speed'a w aucie ale w głowie.

A koncząc tema ttermostatu - ta modyfikacja jest kolejnym "ziarenkiem" w całości przeróbek i samo wyjecie nic nie da. Po krótce - pompa ma lżej bo nie ma opory w układzie chłodzenia - ale czy to poczujesz ? Watpie.

Opublikowano
O ile mm obniżyłeś zawieszenie? to gwint, kit cały czy tylko sprężyny? ps. wydaje mi sie że wyjęcie termostatu nie wiele CI pomoże
Radość z jazdy!!
Opublikowano
Jeśli termostat jest sprawny i auto się grzeje, to znaczy, że chłodnica nie wyrabia, albo wiskoza padła. Wyjmując wydłużysz czas nagrzewania, a i tak prawdopodobnie będzie grzał się podobnie. Poza tym będą zawirowania, bo będzie cały czas otwarty mały i duży obieg. Sprawdź lepiej stan wiskozy i chłodnicy no i termostatu oczywiście.
Opublikowano
Jeśli termostat jest sprawny i auto się grzeje, to znaczy, że chłodnica nie wyrabia, albo wiskoza padła. Wyjmując wydłużysz czas nagrzewania, a i tak prawdopodobnie będzie grzał się podobnie. Poza tym będą zawirowania, bo będzie cały czas otwarty mały i duży obieg. Sprawdź lepiej stan wiskozy i chłodnicy no i termostatu oczywiście.

Napisalem wyraznie ze " co mi da wyjecie termostatu " a nie czy jak wyjme termostat to mi sie bedzie dlaej grzał samochód. :norty:

Opublikowano
Felix termostat bym sobie odpuścił , mocy nie przybedzie a silnik bedzie dłużej się nagrzewał :lol: Chyba lepszym rozwiazaniem byloby założenie większego koła na pompe wodną co z pewnoscią nie przyczyni się do zapowietrzenia układu podczas cięzkich prób silnika (zwłaszcza latem) :wink:
Opublikowano (edytowane)
Albo dobrać termostat z "chłodniejszą" charakterystyką. Edytowane przez 130rapid

- No, stał tutaj! Był! Patrzył na swoje paznokcie! Rozpłynął się! Nie ma go!

(Bogumił Kobiela we "Wszystko na sprzedaż". Rok później rozbił się na amen swoim białym BMW).