Skocz do zawartości

BMW E46 320i COUPE czy silnik to M52TU czy zwykly M52 proble

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. mam pytanko czy silnik w e46 coupe z konca 1999r 320i to silnik z podwojnym vanosem czy pojedynczym? bylem na diagnostyce bo auto jest slabe ,pali normalnie i w sumie objawow innych niema i wykazalo czujnik polozenia walka rozrzadu, teraz moje pytanie czy sa rozne czy tylko jeden? to moje 1 BMW i zakupilem je pare dni temu dlatego moja wiedza o marce zbyt duza nie jest wiem, ze to jedna z bolaczek m52 czujnik polozenia walka rozrzadu. czy w moim przypadku chodzi o to o co w tym temacie? viewtopic.php?f=15&t=162688 z gory sorry jesli gdzies cos nie tak dodalem albo cos i prosze o pomoc

i jeszcze male pytanko czy wychodzily wersje bez wisko w e46?

Opublikowano

podaje

VIN:WBABM11050JK01871

no wlasnie ja nie mam visca tylko elektryka. czyli skoro najprawdopodobniej moj silnik to TU czyli teraz pytanie ktory czujnik polozenia musze wymienic? ssacy czy wydechowy? czy jest jeden? pod kompem tylko wykazalo czujnik polozenia walka rozrzadu a nie rozwijalem dokladnie czy pisalo jaki. ponowna diagnostyka?

Opublikowano

Masz podwójny VANOS.

Bolączką silników z podwójnym vanosem jest podwójny vanos.

Poszukaj tematów o regeneracji vanosa i objawach jago uszkodzenia.

Gdzieś czytałem, że visco było w automacie, a elektryczny wentylator w manualu, do weryfikacji, niech się inni wypowiedzą

Ja mam manual i elektryczny.

Opublikowano
z vanosem raczej jest wszystko okey, bo chodzi dobrze nastawnik wysuwa ladnie tloczysko. a wywalilo mi czujnik polozenia walka ale nie wiem czy wydechowy czy ssasy
Opublikowano
no wlasnie wymienilem ssacy ten z kablem pod vanosem i nic nie zmienilo, wymienilem na febi, bo innego nie moglem dostac w intercarsie i innych sklepach wszedzie najlepszym byl febi ,na kompa pojade jutro to zobacze czy ten czujnik juz padl czy tez moze chodzi o wydechowy