Skocz do zawartości

e46 1.8 tluste szyby od srodka tak jakby plyn chlodniczy??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich problem polega na tym ze mam ciągle tłuste szyby od środka nawet po umyci po max 2 dniach znowu są tluste wydaje mi się tak jakby to był płyn chłodniczy.jest to możliwe???a jeżeli nie to jaka jest przyczyna??pozdrawiam :mad2:
Opublikowano

a ten filtr wymieniasz? to kwestia 30-40 zł nie ma potrzeby kupowania z aktywnym węglem

a druga sprawa ze trzeba właśnie czyścić klimę. Kupo sobie te środki do odświeżania wentylacji "klimy" możesz tak albo ozonowanie kabiny zrobić też pomaga.

BUNIA :)
Opublikowano
jesli jest tlusta to bardzo prawdopodobne ze nagrzewnica sie poci i raczej to bym obstawial a nie filtr kabinowy

niech zacznie od rzeczy prostych i najbardziej oczywistych a potem jeśli to nie pomoże niech szuka dalek :D

BUNIA :)
Opublikowano

Dziwi mnie to jak ktoś przy co rocznym przeglądzie nie wymienia wszystkich filtrów. Czym to jest spowodowane? Może ktoś mi to wyjaśni, nie mogę tego pojąć od czasu odkąd zacząłem przygodę z samochodami. Rozwalają mnie teksty na forum, że ktoś po roku nie wymienia filtra kabinowego, bo jeszcze dobrze wygląda...

Co do ozonowania to zastanawiałem się nad kupnem takiego urządzenia:

http://allegro.pl/zadbaj-o-zdrowie-generator-ozonu-czyste-powietrze-i4002890107.html

Nie mówię konkretnie o tym ale o idei. Za ozonowanie jednorazowo płaci się około 50 zł za jakiś tam uboższy pakiet. "Lepsze" ozonowanie kosztuje nawet w granicach 100 zł. Nie lepiej było by kupić takie coś i mieć to na parę lat? Korzysta ktoś z czegoś takiego? Ogólnie wiadomo, że po kupnie auta to klima często jest w takim stanie, że wymaga w roku co najmniej 3 ozonowań.

Opublikowano

Jeśli poci się nagrzewnica to po za tłustą szybą wydziela się specyficzny zapach .

wlasnie zapomnialem dodac ze jest czasem taki dziwny zapach tak jaby plyn chlodniczy:/

jaki jest koszt wymiany lub naprawy tej nagrzewnicy??pozdrawiam