Skocz do zawartości

e 36 kontrolka hamulcow problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jeśli chodzi o kontrolkę od klocków to wymień czujniki i powinno być OK.
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

podepne sie do tematu :

a mi wisi kabelek kolo tarczy a na koncu nalozona groba warstwa jakby cyny i idzie do czarnej skrzyneczki do blotnika ale niewiem gdzie on powinien byc umieszczony ;/ wiec napewno to jest od klockow ale niepokazuje bledu chyba dlatego ze niedotyka tarczy niewiem sam i czy mozna go jeszcze jakos zalozyc ?? z gory dzieki

NO TO JAZDA !!!
Opublikowano
wie ktos jak ja zresetowac???mozna samemu przez gnazdo??czy trzeba podpinac pod komputer??????

nie trzeba , trzeba tylko sprawdzić i wymienić klocki i czujnik , po przejechaniu kilku km i kilku naciśnięciach pedału hamulca powiniena kontrolka sama zgasnąć ...

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
podepne sie do tematu :

a mi wisi kabelek kolo tarczy a na koncu nalozona groba warstwa jakby cyny i idzie do czarnej skrzyneczki do blotnika ale niewiem gdzie on powinien byc umieszczony ;/ wiec napewno to jest od klockow ale niepokazuje bledu chyba dlatego ze niedotyka tarczy niewiem sam i czy mozna go jeszcze jakos zalozyc ?? z gory dzieki

... czujnik wykazuje błąd / kontrolka na desce / jak się zetknie z tarczą i zrobi zwarcie , jak wisi obok to do śmierci nie wykaże błędu , jak będziesz zmieniał gumy to na zawnętrznym klocku powinien być otwór na jego wciśnięcie .... a nie jest to czujnik z ABS ? ten znowu wchodzi do piasty .

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano
Ten czujnik do klocków nie działa na zasadzie dotykania do tarczy. Jak końcówka się zetrze to przerywa obwód i świeci. Jak utniesz końcówkę i połączysz kabelki to nie będzie świecić.[/url]
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ten czujnik do klocków nie działa na zasadzie dotykania do tarczy. Jak końcówka się zetrze to przerywa obwód i świeci. Jak utniesz końcówkę i połączysz kabelki to nie będzie świecić.[/url]

Dokładnie, a kontrolka zgaśnie po około 30 sekundach po przekręceniu kluczyka w stacyjce. Ja spiołem na krótko, przekręciłem kluczyk aż kontrolki się zaświeciły i po 30 sekundach było już po problemie.

Opublikowano
podepne sie do tematu :

A masz abs sprawny ???

,bo z tego co opisujesz ta czarna skrzyneczka na nadkolu na wysokości sprezyny to skrzynaczka na połaczenie kostek czujnika abs do instalacji.

Często jak ktoś nie wie że tam można połączyć czujnik ucina kable i lutuje przed kostką i pod wpływem drgań lut po jakimś czasie puszcza.

Opublikowano
podepne sie z pytankiem:trzeba zachowac jakies szczegolne srodki ostroznosci przy rozpinaniu czujnika ABSu z instalacji?bo mam do roboty łożyska z tyłu i najwygodniej byloby mi wytargac całe wachacze z auta zeby je wybic(łożyska) i tu pojawia sie czujnik,mozna go poprostu odłaczyc?
Opublikowano
podepne sie z pytankiem:trzeba zachowac jakies szczegolne srodki ostroznosci przy rozpinaniu czujnika ABSu z instalacji?bo mam do roboty łożyska z tyłu i najwygodniej byloby mi wytargac całe wachacze z auta zeby je wybic(łożyska) i tu pojawia sie czujnik,mozna go poprostu odłaczyc?

Można bez problemu odłączyć.