Skocz do zawartości

Falowanie obrotów, nie pali na wszytkie gary E46 320i M54

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj !

Pytasz

Przepływka te druciki w niej wygladaja na czyste trzeba ją czyścić?

Z tym to ostrożnie bo można dobrą przepływkę załatwić, chyba że ktos ma uszkodzoną przepływkę to już jej nic nie zaszkodzi a jest nadzieja że pomoże .

Kiedyś Roger (Krzysiek) pisał na ten temat .

http://www.bmw.pun.pl/viewtopic.php?id=139

Przyjemnej le który.

W necie jest sporo na temat czyszczenia i co niektórym podobno pomogło, ale to nie reguła .

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

Hej czekam na zqmowiona kompletna odme . macie moE jakas fotorelacje jak ja wymienic wraz z przeodami- rurkami?

Wysłane z mojego Lenovo A820 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano
macie moE jakas fotorelacje jak ja wymienic wraz z przeodami- rurkami?

Tam mamy tu na forum , tylko trzeba trochę poszukać.

..........................................................................................

Opublikowano
Kupiłem na allegrogo komplet odmy za 300zł(oryginał bmw), dziś zamontowałem( w H*J ciezko było bez zdejmowania kolektora, i wszystko było by oki gdyby nie to ze czesc od odmy do bagnetu jest za krutka o polowe (prawdopodobnie pasuje do e38 bo do niej sprzedajacy kupił ten komplet). Musze poszukac zastepczy waz zeby polaczczyc odme z bagnetem. Podczas demotazu zalowazylem ze stary waz od odmy do bagnetu był przerwany i olej nim spie******ł.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Wymieniona odma, wyczyszczony krokowiec, wyczyszczona przeputnica, dolot szcelny DISA działa. Obroty się ustabilizowały.Teraz w INPA pokazuje mi że jest za duże spalanie na cylindrze nr 6 . Dlaczego ?
Opublikowano

Obroty sie ustabilizowaly, przewod od odmy do bagnetu byl nieszczelny i olej spixxxxxal, wymienilem kompletna odme z przewodami. Zdemontowalem fltr powietrza przewody dolotowe silnik krokowy DISA i przepustnice i wszystko przeczyscilem. Przewod dolotowy byl przeciety i lewe powietrze - wymienilem na nowy. Wszystko zlozylem dolalem oleju ktorego ubylo i odpowietrzylem skrzynie korbowa. Wykasowalem bledy INPA zrobilem adaptacje. To wszystko. Silnik pracuje rowno i brak falowania obrotow . :D :8)

Dodam tylko ze wszystko zrobilem sam na parkingu przed blokiem :mrgreen:

Opublikowano
Krzysztofno,widać że podkasałeś rękawy i się kompleksowo zabrałeś za usunięcie usterki, dzięki za doprowadzenie wątku do końca.

Opublikowano
dobra dziś z ciekawości tak zrobiłem ... i o dziwo niby auto pochodziło z wyjętym bagnetem ok 3 minut to silnik jakby trochę lepiej chodził mam takie delikatne falowanie zaraz jak z niebieskiego pola strzałka temperatury wychodzi ale zaraz potem ustaje a dziś ,... nic hmm ciekawe zobaczę jeszcze jutro. a tak z ciekawości to ile tak powinien chodzić? u mnie nawet po wyjęciu chodził równiutko... tylko coś jakby ciche siorbanie słychać z tej rurki od bagnetu
BUNIA :)
Opublikowano
dobra dziś z ciekawości tak zrobiłem ... i o dziwo niby auto pochodziło z wyjętym bagnetem ok 3 minut to silnik jakby trochę lepiej chodził mam takie delikatne falowanie zaraz jak z niebieskiego pola strzałka temperatury wychodzi ale zaraz potem ustaje a dziś ,... nic hmm ciekawe zobaczę jeszcze jutro. a tak z ciekawości to ile tak powinien chodzić? u mnie nawet po wyjęciu chodził równiutko... tylko coś jakby ciche siorbanie słychać z tej rurki od bagnetu

Ale wymieniales odme, zmieniales olej lub dolewales ze robiles ten myk z bagnetem?

Opublikowano
Panowie, Panowie ! Jak odma jest sprawna i kanały odpowietrzania są sprawne tz drożne to nie ma potrzeby odpowietrzać układu korbowego bo się sam odpowietrza.

Opublikowano
Panowie, Panowie ! Jak odma jest sprawna i kanały odpowietrzania są sprawne tz drożne to nie ma potrzeby odpowietrzać układu korbowego bo się sam odpowietrza.

tak mi się zdawało dzięki, że mnie upewniłes. :D

BUNIA :)