Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam,

Przymierzam się do zakupu F30 335i lub 328i z roczników 2012-2013 (demo). 335i w polskich salonach praktycznie nie występuje, 328i już lepiej ale nadal nie ma szału jeśli chodzi o wybór dostępnych aut. Przeglądając mobile.de znalazłem salon Fett&Wirtz (http://www.fett-wirtz-bmw.de) gdzie mają większą ilość interesujących mnie aut do wyboru w, nie powiem, atrakcyjnych dla mnie cenach. Pytanie brzmi: czy ktoś z Was miał już do czynienia z tym dealerem? Czy oferty przez niego wystawiane są wiarygodne? Czy auto od takiego dealera może być sprowadzone przez polskiego dealera dla mnie (PS)?

Opublikowano

Dlaczego akurat tam ? Takich modeli jest pełno w całych Niemczech.

Wejdź na niemieckie mobile.de i zaznacz sobie wybrany typ pojazdów. Na stronie zobaczysz rownież pojazdy bezwypadkowe. U dealerów w ramach premium selection są dostępne rownież pojazdy po mniejszych lub większych przejściach - pytaj. Są dobrze naprawione i o ile w DE nie jest to problemem to przy sprzedaży w Polandii bedą ci wymykać każda niedoskonałość. Każdy dealer jest z założenia ok wiec według mnie nie ma sie czego bać.

Opublikowano
Z doświadczenia wiem, ze w BMW z PS od niemieckiego dilera nie moze byc sprowadzone przez polskiego dilera.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tez otrzymalem taka informacje.

Wyslane z iPada

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Potwierdzam, polscy dealerzy nie zajmują się importem aut z DE.

Co do Fett&Wirtz to miałem z nimi bardzo fajny kontakt, mają spory wybór aut i prawdopodobnie skuszę się na jeden z egzemplarzy. W sumie to chyba pierwszy salon (a kontaktowałem się już z wieloma), w którym trafiłem na kogoś rozmawiającego po angielsku i jestem w stanie kupić auto sam bez pomocników.

Bardzo daleko ale moim zdaniem warto :cool2:

Opublikowano

Ale dealer z PL może Ci sprowadzić auto z DE z centrali np 3 miesięczne i wyjdzie sporo taniej.

Zapytaj Zdunka Gdańsk - taki przypadek znam szczegółowo u tego dilera...