Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jak w temacie grzebałem w ncs chciałem uaktywnić ryglowanie drzwi po przekroczeniu 20km i niechcący wlazłem gdzieś i kliknąłem "code car" zaczęły wszystkie kontrolki mrygać i zakończyło, zaraz włączyły się kontrolki od tylnych świateł, okazało się że działają i na przełączniku 0 świecą się wszystkie światła z przodu i tyłu auta

Podłączyłem inpe sprawdziłem błędy i wyszło:

kombi39c 2 error

1 - 0x00bd: EVB

2 - 0x00be light module-eeprom error

wiem byłem ostrzegany żeby nie tykać w ncs tego o czym się nie ma pojęcia ale może ktoś pomoże to odkręcić?

dodam że auto miało cofany licznik widziałem błędy przy 270 000 a na liczniku jest 220 000 (ktoś cofnął licznik i zapomniał skasować błędy :) )

pozdrawiam

Łukasz

Opublikowano

Kilka pytań tj.

1) Czy zmieniałeś coś w kluczu wyposażenia VO, jeśli tak to co?

2) Czy przed zmianą wartości kodowania robiłeś backup plików TRC?

3) W jakich sterownikach wprowadzałeś zmiany?

4) Czy w aucie miałeś wcześniej zakodowane jakieś dodatkowe, nie defaultowe opcje?

Opublikowano

Witam

Już sobie poradziłem, problem był taki że wcześniej miałem e39 i ustawiłem tam światła dzienne, ateraz podłączyłem do e53 i tamte ustawienia poszły, musiałem usunąć ncs i zainstalować od nowa z standardowymi sterownikami i wgrać do auta, po wgraniu jest wszystko ok chociaż mimo że w ncs klikam żeby ryglował się automatycznie to dalej się nie rygluje ale to juz poczytam jak u innych było, dzieki i sory za nowy temat