Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

czy w moim bmw e34 jest asr chodzi o system antyposlizgowy (chyba tak to si enazywa)?

mam 530 z 94/95 roku pelna opcja

jak sprawdzic czy ten system istnieje i jak go wylaczyc?

pozdrawiam

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano
to jest raczej asc i powinno byc wylaczane przyciskiem kolo skrzyni, pod popielniczka, jak na sniegu dasz gazy to auto powinno ruszac i powinienes odczuc to tak jakby coss je hamowalo, jak nie masz asc to bedzie krecil w miejscu
pozdrawiam maciej
Opublikowano
Spróbuj zapiszczeć kołami. Wtedy powinien zadziałać ASR. Jak będzie piszczał to nie masz lub masz wyłączony ASR. A jak się myle to mnie poprawcie 8)
Opublikowano

Witam Moze wiecie czy idzie ten ASR dołozyć jak go nie ma bo musze powiedzieć ze czasem to cięzko sie pozbierać z miejsca moim autkiem z automatem,widziałem w jednej becie na automacie jakieś S na zime ale u mnie nie ma niestety.Abs działa poprawnie a ten asr jest chyba z tym połączony moze trzeba dodać jakis komputerek tylko i po sprawie ?.

Pozdrawiam

Adam

Opublikowano

oprócz przycisku koło popielniczki, powinna być jeszcze na środku

zestawu wskaźników kontrolka ASC ( trójkąt z wykrzyknikiem w środku

opleciony strzałką) , pulsujący na żółto jak ASR pracuje. W 530 z tych lat

ASC powinien być chyba w standardzie. Niestety jak nie masz to dołożenie jest bardzo kłopotliwe i kosztowne.

e 39 540i 1998