Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.W sobote przetarł mi sie wężyk od przelwu i wyleciało wszystkie paliwo na droge.W niedziele naprawiłem wyciek zalałem 10l paliwa a ona nie chce odpalic... Brałem ja juz na "krawat" i tez nie chce,luzowałem nakretki na wtryskach,odkrecałem filtr paliwa i dolałem ropy,sprawdziłem czy pompa niskiego cisnienia daje paliwo i jest ok.Co jeszcze moge sprawdzic zanim wymontuje vp44?
Opublikowano
jade teraz po starter i zobaczymy co sie stanie.Jak nie odpali idzie na złom!

Starter czy auto? :lol:

JEST TYLKO JEDNA MARKA AUT:)

Rozkoduje VIN

Opublikowano
Ten szrot.Ciagle cos.Pierwszy i ostatni diesel.W pracy tez mam przypadek z fiatem brava 1.9 jtd cr i tez nie odpala wymieniłem czujnik obrotów wału bo nie widział i tez nie odpla...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czyli na złom ? :mrgreen:

Doskonale rozumiem Toje rozczarowanie tym silnikiem :cool2:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam. mam podobny problem ale mi nie brakło paliwa (prawie połowa baku). Jechałem, zgasł i nie odpala. Poczytałem trochę i zdecydowalem się przelutować tranzystor (jedna noga okazała się upalona). Wziałem znajomego speca od lutwania, dogrzebałem się do pompy, wlutował... złożyłem wszystko do kupy i nie odpala nadal . Proszę o pomoc bo nie mam pojęcia co jeszcze sprawdzić ... czy jest możliwość, że immo sie rozkodowało ? Stał 3 tygodnie bez aku. Po odpaleniu z plaka działa jak traktor...po odstawieniu gaśnie natychmiast.

P.S. Podobno da radę wyjąć sterownik bez cięcia przewodów ... odłączając elektrozawory. Ktoś może wie dokładniej jak to zrobić ?

Opublikowano
odkrec nakretki na wtryskach i zobacz jakie jest cisnienie (u mnie na poczatku było takie ze az do otwartej maski siegało) i bedziesz wiedział czy to pompa czy sterownik.
Opublikowano
Elektronika sama się nie psuje jeśli się nóżka upalila to może znaczyć ze masz zatarty tłoczek w pompie i naprawa elektroniki nic nie da
www.Car-los.pl