Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie jak dostać się do trzeciego swiatla stop na tylniej szybie w bmw x3 e83? problem z oświetleniem? Może ktoś to robil ?
Opublikowano

Nie świeciły mi wszystkie ledy i wymieniałem.

Trzeba zdjąć osłonę klapy i odkręcić spoiler.

Stop trzyma się spoilera.

Pzdr

Opublikowano

4 sruby pod zaslepkami okraglymi, zdejmujesz spoiler i po temacie..

Jednak nie trzeba demontowac oslon w klapie ;)

Juz z tym walczylem.. WG mnie warto kupic oryginal (bialy) w ASO ewentualnie uzywke z alledrogo. Te biale swiatla "sa po poprawkach" i sie podobno nie psuja tak jak te czerwone. (Info z ASO i wlasnych obserwacji).

Opublikowano
4 sruby pod zaslepkami okraglymi, zdejmujesz spoiler i po temacie..

Jednak nie trzeba demontowac oslon w klapie ;)

Juz z tym walczylem.. WG mnie warto kupic oryginal (bialy) w ASO ewentualnie uzywke z alledrogo. Te biale swiatla "sa po poprawkach" i sie podobno nie psuja tak jak te czerwone. (Info z ASO i wlasnych obserwacji).

A być może :)

Jakby ktoś chciał to światło z niedziałającymi trzema diodami (poniewiera mi się w garażu) - mogę oddać .

Pzdr

• 6 lat później...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Ja u siebie samemu naprawiałem. Wycinamy okienko żeby dostać się do listwy. Nową listwę lub taśmę kupujemy w sklepie elektronicznym. Montujemy wszystko do kupy, sklejamy. Koszt naprawy samemu od 20 do 60zł.