Skocz do zawartości

Wibracje przedniej osi miedzy 80 a 90 km/h.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Dolacze sie. Mam ten sam problem, okolice 80-100 km/h kierownica mi bije. Nawet na idealnej gladkiej drodze. Czasami to czuje bardziej, czasem mniej. Mam nowe klocki, tarcze, zadnych luzow.

I teraz tylko takie pytanie. Czy jesli bym mial luz na koncowce drazka kierowniczego (minimalny luz), czy mogloby to powodowac bicie kierownicy przy tych predkosciach ?

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

Opublikowano
miałem to samo i potwierdzam,ze to wina opon-mam nowe alufelgi i nowe opony od wiosny,a mimo to jak po postoju ruszam to przez jakis odcinek mam bicie i drgania,zanim opony niie dojda do swojej pozycji-jednak to nie fiaty tylko BMW i waga :mrgreen:

U mnie jest podobnie.

Luz na przekładni raczej ma marginalne znaczenie,2 moich znajomych miało i żadnych bić nie odnotowali (interesowałem się tym bo sam miałem bicie,ale to były niewyważone opony).

BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
Opublikowano
To napiszcie jeszcze czy delikatny, bardzo maly luz na koncowce drazka wplywa na bicie kierownicy w oklolicach 80-100 km/h ? I jeszcze jedno, czy moze nie wywazone kola z tylu, tzn na tylniej osi ? Bo napewno mam wywazone wszystko z przodu, ale z tylku w sumie nie sprawdzalem.

Opublikowano

mam podobna chorobe :lol:

ale tylko wtedy jesli nacisne pedal hamulca... :duh:

moze to tarcze ale wymieniane na oryginalne...

co to do chlery :evil: :evil: :evil: :evil:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
ale tylko wtedy jesli nacisne pedal hamulca...

moze to tarcze ale wymieniane na oryginalne

Najpierw miałem tak że przy ponad 80km/h zaczeło auto drgać (bez hamowania) okazało się że musiałem wymienić amortyzatory , odboje i poduszki ... po roku czasu drganie miałem tylko przy hamowaniu bałem się ze amorki się sypneły ale okazało się że to wina zacisku hamulca tarczowego lewy przód.

www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

moze to byc wina felg, a bardziej opon

stawiam na 95% ze to wina opon, nie przekonacie sie o tym dopuki nie zalozycie nowego kompletu

ja mialem takie wibracje wczesniej, na uzywanych oponach 19, teraz mam nowki i nie dosc ze cichutkie to nic nie drga

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

Ja wymienilem silent blocki na oryginaly i nie starczyly nawet na rok.Teraz zamówiłem powerflexa i mam nadzieje ze problem zniknie.

Do niedawna nie było do E-38 ale juz sie pojawiły. Jak przyjdą i założe to się pochwale jakie efekty.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
mam podobna chorobe :lol:

ale tylko wtedy jesli nacisne pedal hamulca... :duh:

moze to tarcze ale wymieniane na oryginalne...

co to do chlery :evil: :evil: :evil: :evil:

Jesli wciaz masz ten problem to juz Ci mowie. Masz do wymiany tuleje wahacza gornego. Tego pokrzywionego :). Mialem dokaldnie ten sam problem, nowki tarcze oi bicie. Wymien je a zobaczysz jak fajnie.

Opublikowano
Ja wlozylem zamiennik. Ze sklepu, nie z allegro. z takiego sklepu, ktory sprzedaje tylko czesci do BMW, ale nieoryginalne dobrej firmy