Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie do posiadaczy e46 z silnikiem 3.0 w automacie. Ile wam palą te auta zimą. Zastanawia mnie moje spalanie z komputera i po przeliczeniu od pełnego tankowania do rezerwy na kompie średnie 18,6 z wyliczeń 18,9. Zaznaczam że jazda na krótkich odcinkach ok 2x8 km do pracy i z powrotem. Warunki miejskie nie ma korków ale jest dużo świateł (mam pecha w 90 przypadkach na 100 ma same czerwone :duh:). Taka ilość pochłanianego paliwa jest normą? Auto ma przejechane 152tyś brak jakichkolwiek podejrzanych objawów silnika zero błędów. Styl jazdy normalny bez żadnych szaleństw coś jak (stateczny tatuś rozwożący rodzinę po żłobkach i przedszkolach :D )

Jak dojeżdżam do pracy do ze wskazań testu 07 z komputera mam temperaturę silnika w granicach 85-90 stopni

E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.
Opublikowano
w takich warunkach spalanie jest normalne, ja mam 330i manual ale e90 i mi spala 17-18 jak po miescie tylko jezdze, w trasie 10-11, to normalne spalanie przy takiej temperaturze i na takich dystansach w miescie gdzie masz co chwila swiatlo i zatrzymywanie sie i ruszanie
Opublikowano
mam INPE i interfejs żadnych błędów nie ma na co zwracać uwagę przy sprawdzaniu livedata?
E39 523iA, e46 coupe 330Ci 2004 r.