Skocz do zawartości

szum przy 130km jak bym wlaczył wentylator?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko? Mam bmw e34 i takie samo ma moj ojciec i przy 130-140 w kabinie robi sie szum bardzo podobny do tego co wydaje wentylator na 3 poziomie.. Szumi z przodu przy nawiewie na szybe.. Czy to tak jest w tym modelu czy oba maja ten sam defekt??? jak by ktos wiedział co to tobardzo bym prosil o rade.. Pozdrawiam
Opublikowano

podejrzewam ze miales szybe wymieniana i zostala niestarannie wklejona.byc moze w zime dostala sie woda, zamarzla i rozsadzila klej. moze sie myle, ale ja wlasnie tak mam.

mozesz miec jeszcze zgnite podszybie i tamtedy tez moze sie przedostawac powietrze.

Opublikowano
Mój znajomy miał podobnie w e34 i okazało się że to robią te plastiki (osłony) na podszybiu, a dokładnie miał popękane zatrzaski od nich i przy większych prędkościach wpadały w wibracje. Nie wiem czy to akurat jest tak u Ciebie ale może coś pomorze.

Bayerische Motoren Werke AG Munchen

http://img201.imageshack.us/img201/1251/333lr9.jpg

Opublikowano
Ja mam podobnie. Mam moje Bmw od pół roku i na początku nie robiło mi się tak a po zimie zaczeło. Plastiki mam w całości i też nie wiem co to jest :|
Nie jeździj szybciej, niż lata twój anioł stróż
Opublikowano

mam podobnie, przy 130 szum, podejzewalem o to wycieraczke ale po przeczytaniu w/w postów poszedlem i sprawdzilem plastiki wokół szyby są popękane,jak zrobi sie cieplej dołoże tam kleju do szyb, podszybie mam całe

pozdrawiam

Opublikowano
u mnie akurat ponad 130, chociaż to zależy od wiatru, przy suchej pogodzie mam jakby ktos zaczynał grać na fujarce. W zimie tak nie było. Mam już nawet zlokalizowane miejsce, szybe doklejałem dodatkowo silikonem i dalej tak jest. I teraz podejrzewam ze jak maska jest zamknieta to ta usczelka jednak do maski idealnie nie dociska i robi sie taki jakby gwizdek. Przy najblizszej okazji dam tam jakas szmate lub gąbke i zobacze czy bedzie gwizdać.

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
U mnie w E32 szum wiatru jest dominiującym dżwiękiem przy większych predkosciach, w okolicach 130km robi się to już bardzo irytujące. Hałas dochodzi tak jakby z górnych rejonów przedniej szyby - która jest nieoryginalna (nie wiem czy obwiniać jej kształt czy nieprawidłowy montaż). A może stare E32 tak mają ?

kiedyś

E32 730

E36 318

Opublikowano

tak jak pisalem szyba !!!

najprosciej sprawdzic w ten sposob, ze oklejamy caly plastik czarny na okolo szyby tasma klejaca i jedziemy na test. i okazuje sie ze w 99% problem znika.

Opublikowano
jutro zrobie test na swoje a w polowie tygodnia na 2 i zobacze czy w ktorejs to pomoze.. bo jak nie to zmianiam tlumik i niech sobie w tedy gwizda i tak nie bedzie slychac.. a ojca jak irytuje ze jemu tez tak swiszczy niech zmieni na e39 :D Dzieki za rade :lol:
Opublikowano
Mi przy prędkości powyżej 130km/h zaczynała wibrować prawa wycieraczka , bo jeden jej koniec (prawy) niedociskał do szyby tylko lekko odstawał , niemogłem dojść co to było , pomogło wygięcie wycieraczki żeby lepiej dociskała do szyby.
Jeśli nie idzie na siłe , trzeba użyć jeszcze większej siły
Opublikowano
czy to moze byc rownierz przyczyna tego ze nawet jak nie pada a jest wilgotno odrazu paruje mi szyba tylko od strony kierowcy i zaczyna parowac od gory nie od dolu przy wiekszych predkosciach... ?
Opublikowano
U mnie w E32 szum wiatru jest dominiującym dżwiękiem przy większych predkosciach, w okolicach 130km robi się to już bardzo irytujące. Hałas dochodzi tak jakby z górnych rejonów przedniej szyby - która jest nieoryginalna (nie wiem czy obwiniać jej kształt czy nieprawidłowy montaż). A może stare E32 tak mają ?

Tez jestem posiadaczem E32 i tez nie mam oryginalnej szyby(bo jakiś ciota mi kamieniem w szybe rzucił) i mi nic nie szumi w srodku, podejrzewam równiez ze to przez szybe, u mojego wujka w Aucie tez szumi juz przy 90km/h, wiec to najprawdopodobniej szyba. :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam nową szybę i szumiało/bzyczało, bo nie wcisnęli do końca zatrzasków plastików podszybia. W poprzedniej E34M20B20 miałem to samo - bzyczek od 100kmph - również plastiki.
Kai