Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Od kiedy kupiłem auto mam problem z zamykaniem auta z pilota-zazwyczaj nie działa. Raz na jakich czas się zdarzy, że uda się zamknąć auto(wystarczy ujechać kawałek, lub zostawić auto na dłużej i już nie działa), zapasowy kluczyk zachowuje się identycznie. Bezpieczniki sprawdziłem i wydają się OK. Wszystko inne działa z pilota-otwieranie drzwi, otwieranie bagażnika, tylko nie działa to cholerne zamykanie. Otwieranie i zamykanie poprze dotknięcie klamki również działa. Czy ktoś wie co to może być ??
Opublikowano

Może warto dokładnie poszperaj w ustawieniach dostepu komfortowego lub opcjach zamykania lub otwierania auta .

W idrivie jest trochę tych opcji i sam mam tak ,że jeden kluczyk działa tak jak ja chcę a jak wyciągnę ze stacyjki drugi to auto po kilku sekundach samo się zamyka :norty:

Domek nad najczystszym jeziorem na Mazurach - Wakacje - Święta - Ferie - Weekendy - Sylwester -http://domkinarty.spanie.pl/
Opublikowano
U mnie z idrive`a można tylko ustawić autodoorlock i czas po którym ma to nastąpić. W ukrytym menu nic na ten temat nie znalazłem. To jak ma ktoś jakiś pomysł ??
Opublikowano
mam ten sam problem, zakladałem już taki sam temat, masz tam wszystko dokładnie opisane. Najbardziej prawdopodobna przyczyna to moduł CAS, jak rozwiążesz problem u siebie napisz w tym wątku
Opublikowano

Pewnie masz ze starości kable poprzecierane obok modułu CAS, czyli tej całej anteny odpowiedzialnej za sygnał otwierania i zamykania z pilota.

I te przewody które do tego lecą pewnie już są sparciałe ze starości. W momencie kiedy ruszasz, jeździsz samochodem - zmienia się powietrze w środku, jest jakieś parowanie, wilgotność powietrza się zmienia,

i to ma wpływa na te kable że raz to działa a raz nie.

U mnie tak było.

I taka usterka to w sumie standard w szczególności w E91 w starszy rocznikach.

Opublikowano

Tak, to ten pod kierownicą.

http://www.micro-tronik.com/Control_module_Car_Access_CAS_imageid_18973.jpg

W przyszłym tygodniu zajmę się sprawą. Faktycznie mogą to być kable bo zauważyłem, że tylne głośniki po wjechaniu w dziurę czasami potrafią przestać grać... Wkurzają mnie strasznie takie pierdoły !

Opublikowano
ok to wiem gdzie to leży, ale zasadnicze pytanie, kiedyś się próbowalem do tego dostać ale zabardzo nie wiem jak, wiem, że się odkręca ten plastik nad stopami, ale co z tą jakby deską rozdzielcżą? bo jak odkręcilem sam plastik to zabardzo nie bylo tam nawet jak reki wsadzić
Opublikowano
A co w przypadku gdy jeden kluczyk działa perfekcyjnie, a drugi tylko otwiera ? Próbowałem ten zapasowy długo ładować. W zasadzie bez rezultatu. Może to usterka mechaniczna - dociskanie guziczka nie działa. ewentualnie zniszcczony styk, dociskany guziczkiem ?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
nie wiem jak u was ale ja miałem dokładnie te same objawy i skończyło się na nowym kluczu i programowaniu jego a żeby było śmieszniej użyłem drugiego klucza który padł 2 tygodnie później i tez poszedł do wymiany na szczęście auto było jeszcze na gwarancji od dilera ...