Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Z góry mówie ze zamek w tylnej klapie jak kupiłem auto był już popsuty więc nie mam możliwości go przekręcenie...

Problem wygląda tak: sprzątałem sobe w aucie odkurzałem też w bagażniku i zobaczyłem że jest spalony jeden bezpiecznik 5a (nie pamiętam jaki numer) więc go wymieniełem coś cykło ale nie wiem co i zamkłem ją teraz nie da się otworzyć ani przyciskiem tym wewnątrz auta ani normalnie ciągnąc za ten uchwyt w klapie... Klape reaguje na centralny bo słychać... Mam wersje bez składanych fotele ją ją otworzyć macie jakieś pomysły

Opublikowano

A kluczykiem kolego też próbowałeś otworzyć? Ten mały czarny "silniczek" do wymiany--miałem tak pare wiosen wstecz. POzdr

PS> ta zabawka jest w klapie przy zamku--durny dostęp,ale da się

Opublikowano

No to problem jak diabli,jedyne co mi przychodzi do głowy to tak jak było u mnie--dość energicznie przez szmatke uderzałem w miejsce gdzie jest klapka pomiędzy podświetleniem tablicy,a dokładniej w znaczek :twisted: .Pomogło,ale u ciebie trudno wyczuć.Inny patent chwilowo mi nie przychodzi do głowy :? POzdr

PS> a pilotem?

Opublikowano

Kiedyś czytałem że jest jakiś dostęp przez przycisk otwierania na klapie pomiędzy podświetleniem,ktoś to pisał że odkręcić rejestracje i wyjąć przycisk małym śrubokrętem.Rzekomo można jakoś drutem dłubać przy cięgle co idzie od wkładki na kluczyk do zamka--zazmaczam nie mój patent :nienie: . Na pisałem też maila do kolegi który ma jakiś patent pewny na otwarcie ale nie jawny bo mógłby zbyt dużej rzeszy grożnego społęczeństwa pomóc.Jak mi odpisze to dam ci PW-no chyba że nie będzie grożny. POzdr

PS> jak nie rozwiercić wkładke na amen-metoda ostateczna.

Opublikowano
No nie mam siedzen składanych, nie ważę też 50kg i nie mam dziecka wiec mam duży problem :cry2: Dziś próbowałem to jakoś otworzyć myslałem ze może któryś bezpiecznik sie spalił w schowku ale jednak nie... Rozkręciłem też tylne pod. rej. ale nie udało mi się otworzyć zamek próbowałem jakoś przekręcić ale nie ra dary psikałem tam różne środki ale nie pomogło;/ A klape musze jakoś otworzyc bo mam tak koło zapasowe itp. Ma ktoś jakieś pomysły? Jutro jeszcze zaprogramuje kluczyk i spróbuje z pilota
Opublikowano

Demontaż tylnej kanapy to jest jakieś 10 minut z przerwą na browara. Siedzisko tylnej kanapy łapiesz mniej więcej na wysokości środka przednich foteli i energicznie pociągasz w górę z obu stron (siedzisko jest tylko na wcisk, na takich sprężystych blaszkach). Po wysunięciu/wyjęciu siedziska zobaczysz śruby (zdaje się na klucz torx) trzymające oparcie kanapy (śruby te - o ile dobrze pamiętam - są gdzieś w pobliżu zatrzasków od pasów bezpieczeństwa). Odkręcasz te śruby i po chwili masz wyjętą kanapkę tylną. Wtedy masz już pełny dostęp do bagażnika więc jesteś prawie w domu. Wchodzisz do bagażnika, demontujesz pojemnik na klucze, potem w tapicerce szukasz widocznych - po bliższym przyjrzeniu się - zaślepek/maskownic z materiału, pod którymi są śrubki (czy nawet te maskownice z materiału mają juz w sobie gniazda na śrubokręt krzyżakowy - nie pamiętam już dokładnie) - odkręcasz te śrubki i wtedy możesz ściągnąć tapicerkę z tylnej pokrywy. Jak ją już ściągniesz to będziesz miał dostęp do bebechów tylnej klapy.

Pzdr.

Opublikowano
Odkręć tablicę rejestracyjną,wyjmij oświetlenie tablicy tylko uważaj na mrozie bo ci zatrzaski pękną, przez lewy otwór od oświetlenia można dostać się do dźwigni otwierającej zamek.Musisz pogmerać drutem.Jak masz szczęście to tam jest taki otwór jak nie to musisz wywiercić.U mnie nie było możliwości dostania się do bagażnika za tylnym oparciem,jest tam po prostu grodź blaszana na stałe.Winowajcą jest pewnie pęknięta sprężyna w zamku jak go rozbierzesz to zobaczysz o co chodzi.Zanin zaczniesz coś robić to dobrze pokombinuj z kluczykiem bo jak zamek nie był długo otwierany z kluczyka to po prostu może być zapieczony,a z pilota nie otworzysz bo ta sprężynka nie odbija.Siłownik jest dobry jak go słyszysz.Uważam że powinno się otworzyć z kluczyka.
Opublikowano
Zamka raczej nie przekręce bo jak kupowałem auto to wiedziałem że zamek już jest popsuty ja wsadziłem kluczyk i w którąś strone go przekrećiłem ale anie sie nie zamknął ani nie otworzył a działał normalnie do momentu wsadzenia bezpiecznika w bagażniku nie pamiętam nr ale był to 5a i od tego momentu nie da rady otworzyć
  • 2 tygodnie później...