Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam panowie wie może ktoś gdzie dokładnie znajduje się bezpiecznik od świec żarowych, Podczas sprawdzenia doszło do spięcia i teraz nie ma napięcia na świecach. Dodam że kontrolka od świec na kokpicie świeci normalnie ale napięcia brak
Opublikowano
Ok koledzy znalazłem a teraz pytanie dotyczące świec i odpalania, powiem wam tak auto do temp -7 -8 odpalał bezproblemowo, ale w weekend przy temp -15 auto odmówiło posłuszeństwa, powiem tak auto próbowałem odpalić dwa razy i za 3 razem padł aku, po całonocnym ładowaniu aku auto i tak nie odpaliło, więc moim podejrzanym stały się świece, dziś wykręciłem wszystkie i sprawdziłem pod prostownikiem, niby wszystkie grzeją ale bardzo długo się rozgrzewają ok 30-40 sekund
Opublikowano
Ok koledzy znalazłem a teraz pytanie dotyczące świec i odpalania, powiem wam tak auto do temp -7 -8 odpalał bezproblemowo, ale w weekend przy temp -15 auto odmówiło posłuszeństwa, powiem tak auto próbowałem odpalić dwa razy i za 3 razem padł aku, po całonocnym ładowaniu aku auto i tak nie odpaliło, więc moim podejrzanym stały się świece, dziś wykręciłem wszystkie i sprawdziłem pod prostownikiem, niby wszystkie grzeją ale bardzo długo się rozgrzewają ok 30-40 sekund

Czyli świece kaplica, do wymiany. Świece w TDS powinny się rozgrzać na całej długości żarnika w ciągu max. 10 sekund.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Beru. Nie mam zaufania do innych.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U siebie miałem NGK i też dobre były.

Za sztukę płaciłem coś około 25 zł.

Beru szły na pierwszy montaż.

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Panowie a mam jeszcze jedno pytanie. Czy jak u mnie grzaly wszystkie świece ale w taki sposób jak napisałem wcześniej czy jest możliwość żeby auto nie zapaliło przy -16 stopniach??? Świece do pełnego podgrzania potrzebują ok 30-40 sekund.
Opublikowano
A jesteś pewien że te świece nagrzewają się do odpowiedniej temperatury? Już sam czas grzania jest nie prawidłowy.Sprawdz je pod akumulatorem,nie prostownikiem.
Opublikowano
Kolego zoltar76 dziękuje ci za porade podłączyłem jedną świece pod akumulator i zauważyłem że świeca rozgrzewa się szybciej o wiele, świece podłaczyłem na ok 30 sekund. A następnie sprawdziłem ile ubyło energii w akumulatorze i doznałem szoku :duh: :mad2: :mad2: ! Skala na prostowniku była praktycznie na 1/3 rozładowania przy jednej świecy, a co dopiero przy 6 oraz kontrolkami centralnym i innymi dupereelami, więc aku do wymiany i od razu wymienie świece skoro mam je wyciągnięte. A jakie jest wasze zdanie???? Dodam że po około 10 min ładowania akumulatora wartość wskazywała na to że akumulator jest naładowany, przed podłączeniem świecy aku ładował się całą noc
Opublikowano
W tym problem że nawet nie mam od kogo pożyczyć. Ale cos mi się zdaje że to amy. Teraz mam pojemnośćowo 95 a zakrece 2 razy i rozładowany.
Opublikowano
Auto złożone do kupy nowy aku varty świece, ale jest problem na bezpieczniku od świec (przekaźniku jest prąd natomiast na samych świecach nie ma prądu, odkręciłem też jeden wtrysk, nie leci paliwo :cry2: nie wiem jest tam może jeszcze jakiś bezpiecznik od tego?????? Jestem już powoli załamany :cry2: