Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu

http://zapodaj.net/20be85ca287b7.png.html

Poniżej przedstawiam odczyt parametrów na biegu jałowym odnośnie ciśnienia i ciśnienie przy masie powietrza rożni sie od tego co potrzebuje samochód a co daje oraz podczas dodawania gazu przy wartości zaznaczonej na czerwono pojawia się wykrzyknik dobrze to rozumie ze przepływomierz jest zepsuty.

http://zapodaj.net/bd32c62a099fc.png.html

Z góry dziek za pomoc

Opublikowano

Ja na wolnych bez obciazenia tez tak mam.A jak jade to sa wartosci zblizone.Tak chyba ma byc.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
tylko u mnie te błędy pojawiły się po zgaśnięciu samochodu w czasie jazdy wczoraj i dzisiaj tak samo zgasło odpaliłem i wszystko ok. dodam ze wcześniej samochód przejechał kilka kilometrów.
Opublikowano
Na szczęście dzisiaj już spokój i nie wracają.Musze kupic akumulator to jest pewne bo jest za mały 72 ah. Druga sprawa coś czuje ze moje wszystkie problemy są związane z dpf odnośnie falowania obrotów oraz błędów dzisiaj zapaliła sie kontrolka od silnika podłączając komputer są błędy silnika odnośnie Przepływomierza oraz kilka raz dotyczące zapełnienia DPF a jakieś nie całe dwa miesiące był sprawny i drozny ciśnienie 16 mbar
Opublikowano
Jak zmienisz aku daj znać, bo tak to moze ci wywalać milion błedów.....to nie jest aku do twojego auta :roll:
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano
Tak to juz wiem nie wymieniałem po zakupie samochodu nie było problemu teraz jak przymroziło trochę dał znać o sobie akumulator '' sorry taki mamy klimat" hehe. A resztę błędów wynika z filtra ja go usunę w tym tygodniu dam znac co jak się zmieniło.
Opublikowano
A zastanawiałeś się dlaczego tak się stało jeśli dwa tygodnie wcześniej go czyściłeś pewnie chemicznie ??
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco