Skocz do zawartości

[E39] Typ skrzyni automatycznej w E39 00' 530iA .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie dotyczące skrzyni automatycznej w BMW 530iA z roku 2000 . Przeszukałem internet i wyszło mi ,że ten sam samochód miał w okresie 00-01 ,aż ... trzy typy szkrzyń automatycznych . Już się pogubiłem . Otóż znalazłem :

- A5S390R (R podobno oznacza Hydramatic ,ale co oznacza Hydramatic??)

- A5S325Z To jest chyba skrzynia firmy ZF

- 5HP19

Już nie wiem . Chodzi mi o model 530iA po liftingu w 2000 roku . Jeżeli dobrze zrozumiałem to między 08/2000 ,a 03/2001 był inny automat ,a od 03/2001 był zupełnie inny . Tylko który i czy jest on wyżej wymieniony ? Serdecznie proszę o podpowiedź . Pozdrawiam .

PS. Nie znalazłem nic na temat automatów BMW po liftingu w silnikach M54 w wyszukiwarce forum (chociaż w internecie silnik M54 nazywają czasami M52) Z tymi oznaczeniami trudno dojść do ładu ,przynajmniej mojej skromnej osobie .

Opublikowano

witam:)

veloce55 masz tutaj link do strony na ktorej sam mozesz sprawdzić jaki masz typ skrzyni biegów wystarczy wpisać swój VIN i ....idź za króliczkiem :8)

http://www.realoem.com/bmw/select.do

PS> zakonotu ten link sobie w kapowniku, bo z pewnościa jeszcze nie raz możesz go potrzebować :cool2:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Dziękuję za szybką reakcję w mojej sprawie . Aha czyli wyszło mi ,że w USA była skrzynia GM ,a w Europie ZF . Teraz dopiero załapałem . Swoją drogą cudna ta stronka www.realoem.com . Dzięki :cool2: .