Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pojawiły się na horyzoncie bardzo ciekawe felgi lecz niestety mają rozstaw 5x112.

Czy da się zaadoptować takie felgi na rozstaw 5x120 poprzez chociażby dystanse?

Mowa o e92 335d.

Jak później wygląda jazda na czymś takim?

Mogą się pojawiać jakieś wibracje, dodatkowe siły skrętne?

http://imagizer.imageshack.us/v2/320x240q90/196/nduk.jpg
Opublikowano

Da się to zrobić odpowiednim dystansem.

Jak się na tym będzie jeździło zależy od jakości jego wykonania.

Pytanie czy po dołożeniu dystansu te ciekawe felgi nie będą już wystawały poza nadkole.

Ja bym chyba poszukał jednak czegoś w oryginalnym rozstawie śrub.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano

Rozstaw można zmienić ale nie wyrobami ' no name ' z allegro. Towar musi być perfekcyjnie wykonany wtedy będzie zero wibracji i gwarancja wytrzymałości.

H&R powinno miec coś w swojej ofercie . :dance:

7d4c19ecfc3db.gif
Opublikowano

1200 E za komplet ?!

To chyba jakaś pomyłka :shock:

Vosseny to klasa sama w sobie i wstępna wycena przedstawiciela w PL to prawie 10 000 za komplet...

Vossen CV3 jednak różnią się od ZP.6.

Mają spolerowany maszynowo rant a w ZP tego brakuje.

Poza tym to już prawie legendarna marka :wink:

Opublikowano

Spolerować można samemu, a zawsze to taniej wyjdzie :wink:

Ale fakt, że za markę trzeba więcej dać.

Napisz do sprzedawcy czy ma jakieś papiery na to, że są oryginalne.

Może u nas więcej chcą sobie zarobić na nich.

http://e-podpis.net.hostingasp.pl/bmw/BMW_podpis_numer%20_small.jpg
Opublikowano (edytowane)

EDIT: Jak dla mnie to są podobne do Zp 6.

ZP6 sa wlasnie mocno inspirowane CV3 ;)

Vosseny to klasa sama w sobie i wstępna wycena przedstawiciela w PL to prawie 10 000 za komplet...

Odlewane felgi z Chin, Tajwanu (starsze modele), Tajlandii(nowsze modele) za 10k, rzeczywiscie to klasa sama w sobie :duh: Z takim budzetem pewnie wyprodukowalibysmy Ci komplet kutych, jedynych w swoim rodzaju, z parametrami idealnymi do Twojego auta.

Nie napalaj sie na to co widzisz na zdjeciach, zobacz je kiedys na zywo.

Felgi z tej aukcji nie beda pasowaly do E92, jezeli jezdzily w W219, to maja niskie ET, dystanse zmieniajace rozstaw potrzebuja jakies 20-25mm.

Edytowane przez Vermilion
Opublikowano
Vermilion tak z ciekawości jakie felgi uważasz za warte swojej ceny?

Uczciwa cena za felgi odlewane cisnieniowo, w 19" to okolice 4-5.5 tys. brutto w zaleznosci od miejsca produkcji, wykonczenia, szerokosci, uzytego stopu, wolumenu produkcji.

Opublikowano

To mówisz, że vosseny przereklamowane? :?

ZP robione na Tajwanie, Vosseny w Chinach :duh:

Skończy się na tym, że pójdę w pancerne s. 313...

Mnie, szczerze mówiąc, ten film rozbroił i momentalnie się zakochałem w tych felgach:

Opublikowano
To mówisz, że vosseny przereklamowane? :?

ZP robione na Tajwanie, Vosseny w Chinach :duh:

Napisalem Ci, ocen sam, gdy zobaczysz je na zywo, napisalem tez jaka jest uczciwa cena za taki produkt (bez marzy liczonej w setkach procentow). Zdjecia maja swietne i to glownie sprzedaje ten produkt.

Skończy się na tym, że pójdę w pancerne s. 313...

Tak jak napisalem wyzej, jezeli zakladasz tak duzy budzet, mozna pomyslec o jakis jednoczesciowych kutych, bardzo mozliwe, ze wyrobilibysmy sie w takim budzecie z zaprojektowaniem i produkcja pojedynczego kompletu. Jezeli interesuje Cie cos takiego, podrzuc mi prosze na PW jakies informacje o tym co Ci sie podoba, sprobujemy cos takiego przygotowac i wycenic.

Opublikowano

Nightsabes777 przecież CV3 występują w rozstawie 5x120 :wink: Załatwimy, żaden problem :wink:

Poza tym, ZP.6 występują w Polish Face

Ale wklęsłosć ! :wink:

http://z-performance.com/image/data/rims/ZP6%20-%20GB/BMW-F12-ZP6-BK-FP-1_web.jpg

http://z-performance.com/image/data/rims/ZP6%20-%20GB/BMW-E92-M3-ZP6-GB-FP-2_web.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=CwSibzcS3U4

Co do negowania cen i miejsc produkcji, nie chcę wchodzić w polemikę ponieważ uważam że nie ma sensu. Miejsce produkcji w żaden sposób nie przeświadcza o jakości, dzisiaj prawie wszystko jest produkowane w Azji i liczą się normy według jakich producent zleca produkcję a nie miejsce.

Zapewniam was, że niektórzy na zachodzie jak słyszą miejsce produkcji Polska to też nie kojarzy im się to najlepiej a prawda wiemy jaka jest.

Felgi Z-Performance są bardzo wysokiej jakości > stosunek cena/jakość/marka/design jest bardzo dobra i nie ma z nimi problemów - ani podczas eksploatacji ani podczas wyważania.

Na Vossen'y też bym nic złego nie mówił, widziałem na żywo, dotykałem i znam kilku użykowników wszyscy sobie chwalą.

A kończąc mój post, istnieją ludzie według których wszystko za dużo kosztuje, da się to zrobić taniej i generalnie to nie jest tyle warte bo są rzeczy lepsze.

Życzę im powodzenia, i współczuje bo zamiast się cieszyć to zawsze narzekają i szukają dla siebie tych "tańszych i lepszych..."

Pozdrawiam :)

http://www.mslab.com.pl

Do sprzedania:

Komplet felg z oponami zimowymi RSC - 17" Wzór Styling V Spoke 236

Nowy zestaw felg do F30 LCI 17" oponami zima i lato

Opublikowano

Co do negowania cen i miejsc produkcji, nie chcę wchodzić w polemikę ponieważ uważam że nie ma sensu. Miejsce produkcji w żaden sposób nie przeświadcza o jakości, dzisiaj prawie wszystko jest produkowane w Azji i liczą się normy według jakich producent zleca produkcję a nie miejsce.

Wydaje mi sie, ze za bardzo starasz sie zdezawuowac moje wypowiedzi :) Zblizam sie powoli do dekady doswiadczenia w produkcji i projektowaniu felg, takze wybacz, ale nie bazuje swojego zdania na domyslach, zaslyszanych plotkach, ale realnej wiedzy i doswiadczeniu. Z tego samego powodu nie zaglebiam sie w dyskusji o branzach, w ktorych moja wiedza nie wykracza poza wiedze typowego konsumenta.

Miejsce produkcji rzeczywiscie nie przedswiadcza o jakosci, jednak jest wskaznikiem tego aby uwazniej przyjrzec sie jakosci produktu. Dzis sytuacja wyglada troche inaczej niz np. 5 lat temu, nie przeklada sie co prawda bezposrednio na produkcje felg, ale w innych branzach pojawily sie firmy z Azji dysponujace czesto unikatowa technologia (bardziej zaawansowana niz konkurencja z pozostalych regionow swiata) - jest to wynik tego, ze gdy Amerykanie i Europejczycy zwijali swoje linie produkcyjne, Chinczycy, skupiajac wiekszosc produkcji inwestowali w rozwoj. Takze jezeli chcesz grac na moich uprzedzeniach wzgledem tej czesci swiata, to jednak jestes w bledzie. Doskonale zdaje sobie sprawe, ze dzis mozna tam stworzyc produkt wysokiej i niskiej jakosci, jednak to produkty tej drugiej kategorii nadal przewazaja.

Felgi Z-Performance są bardzo wysokiej jakości > stosunek cena/jakość/marka/design jest bardzo dobra i nie ma z nimi problemów - ani podczas eksploatacji ani podczas wyważania.

Na Vossen'y też bym nic złego nie mówił, widziałem na żywo, dotykałem i znam kilku użykowników wszyscy sobie chwalą.

Zadam Ci moze inne pytanie, skoro poczules sie wywolany do tablicy. Jaka przewage wedlug Ciebie maja Vosseny nad Z, skoro kosztuja blisko 2 razy wiecej? Bardzo ciekaw jestem tych zalet, ktore mialyby umotywowac tak istotna roznice - gdzie jest ta roznica jakosciowa?

A kończąc mój post, istnieją ludzie według których wszystko za dużo kosztuje, da się to zrobić taniej i generalnie to nie jest tyle warte bo są rzeczy lepsze.

Życzę im powodzenia, i współczuje bo zamiast się cieszyć to zawsze narzekają i szukają dla siebie tych "tańszych i lepszych..."

Filozofie w biznesie bywaja rozne, mi zawsze najblizsza byla ta, w ktorej dazy sie do tworzenia produktow o jak najlepszym stosunku jakosci do ceny, a nie takich, na ktorych mozna najwiecej zarobic :roll:

Opublikowano

Vosseny zaraz przestaną być wyjątkowe, bo będą jeżdzić na co drugim projekcie odkąd w końcu jest oficjalny polski dystrybutor.

Napewno to plus, bo jeszcze niedawno za nowy komplet w PL trzeba było dać +14k, a teraz już grubo poniżej 10k :)

Ja również uważam, że cena jest przesadzona do jakości jaką oferuje Vossen, owszem marketing, video, foty mają wzorcowe, ale na żywo ta felga się broni tylko wtedy, kiedy jest duży naciąg opon + mega gleba - najlepiej airride, dlatego też jesli tego nie bedzie w aucie, to lepiej nie kupować takich felg, bo bedzie wyglądać po prostu słabo.

Sam "chorowałem" na Vosseny już dawno, ale mimo że moje poprzednie auto jeżdziło na dużej glebie, to po przymiarkach okazało się, że wygląda słabo :roll:

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano

Wątpie żeby Vosseny zaczęły jeździć na co drugim projekcie, poza tym umówmy się - ile w Polsce jest dużych projektów... I jeszcze jedna rzecz, niektórzy widzą w nich "wyjątkowość" a ja widzę zajebistą felgę, i nawet jeśli ktoś obok na światłach będzie miał taką samą to nie będzie jej to ujmowało uroku.

Ferrari jest nadal zaje**stym samochodem, mimo że praktycznie bez problemu jadąc do Katowic możemy spotkać podobne/takie samo na światłach :cool2:

Więc jaka jest duża różnica według mnie pomiędzy ZP. a Vossen ? A no podobna jak między Skodą Octavią i VW Passatem, albo idąc krok dalej między VW Touareg a Porsche Cayenne albo nawet Audi R8 i Lamborghini Gallardo. Praktycznie bardzo podobne, różnica w cenie, prestiżu, postrzeganiu, odsprzedaży/utracie wartości i własnemu upodobaniu/poczuciu posiadania.

I nad tym nie ma co dyskutować, większość aftermarketowych felg ( szczególnie w rozmiarazh 19'' i większe są "jakimś dobrem luksusowym", to nie są towary niezbędne. Więc pozostaje kto na co i ile chce wydać oraz na co go stać. Jeden kupuje Festine, inny Edoxa a jeszcze inny Breitlinga... Rynek musi mieć dla każdego coś dobrego co zaspakaja jego ambicje :cool2:

Vermilion nie staram się zdezawuować twoich wypowiedzi :), szanuje twoją wiedzę na temat felg i procesu ich projektowania i produkcji bo napewno jest większa niż moja. Ja jednak staram się patrzeć na te wszystkie produkty "okiem konsumenta" mimo że często jestem po drugiej stronie.

Twoja filozofia jest ok - najniższa cena za najwyższą jakość - tylko że tak jak w przypadku Vossen'a - ich lata prestiżu i marketingu też kosztowały/kosztują i są wliczone w cenę. Z-Performance też przykłada dużą wagę do postrzegania i szeroko pojętego marketingu... a ile można wyciągnąć z "marketingu" aby on nie zaczął być "niesmaczny" to już kwestia indywidualna przy każdej rzeczy.

Do sprzedania:

Opublikowano

Więc jaka jest duża różnica według mnie pomiędzy ZP. a Vossen ? A no podobna jak między Skodą Octavią i VW Passatem, albo idąc krok dalej między VW Touareg a Porsche Cayenne albo nawet Audi R8 i Lamborghini Gallardo. Praktycznie bardzo podobne, różnica w cenie, prestiżu, postrzeganiu, odsprzedaży/utracie wartości i własnemu upodobaniu/poczuciu posiadania.

W przypadku aut, ktore wymieniles roznice mozna znalezc. W przypadku felg jej nie ma (zaufaj mi tutaj) i ta argumentacje mozna sprowadzic do tego, ze jedna sa lepsze od drugich, bo sa drozsze (czyli musza byc lepsze). Jezeli cos takiego w Twoim mniemaniu jest synonimem prestizu i jakosci, to chyba mamy spora rozbieznosc w rozumieniu tych slow

http://iv.pl/images/58554760443996003897.jpg

http://iv.pl/images/62300405008454294545.jpg

I nad tym nie ma co dyskutować, większość aftermarketowych felg ( szczególnie w rozmiarazh 19'' i większe są "jakimś dobrem luksusowym", to nie są towary niezbędne. Więc pozostaje kto na co i ile chce wydać oraz na co go stać. Jeden kupuje Festine, inny Edoxa a jeszcze inny Breitlinga... Rynek musi mieć dla każdego coś dobrego co zaspakaja jego ambicje :cool2:

O celu posiadania nie dyskutuje. Uprzedzam tylko, ze tego typu zakup ma taki sens, jak kupno Festiny i dwa razy drozszej Festiny - oba produkty sa tej samej jakosci, a drugi jest drozszy :roll:

Zwroce Ci jeszcze uwage na fakt, ktory chyba Ci umknal - tak jak wspomnialem Vossen produkowal swoje felgi juz 3 roznych krajach. Jak myslisz co jest tego powodem? Racjonalnym podejsciem jest wybor jednego dostawcy, zapewniajacego stala jakosc i wspolny rozwoj, jak myslisz o co chodzi w tym wypadku?

Twoja filozofia jest ok - najniższa cena za najwyższą jakość - tylko że tak jak w przypadku Vossen'a - ich lata prestiżu i marketingu też kosztowały/kosztują i są wliczone w cenę.

Dobrze, w takim razie kazdy bedzie mogl sobie teraz zdecydowac, czy jest sens doplacac podwojnie za mile dla oka zdjecia.

Opublikowano

Weź jeszcze poduwage ze CV3 nie kosztują dwa razy wiecej niż ZP.6. Mam obie felgi w ofercie i różnica jest mniejsza.

Ten dekielek ktory zamieściłeś rzeczywiście masakra... Pytanie czy to standard czy wyjątek. Felgi które ja widziałem były wporzadku.

Do sprzedania:

Opublikowano
Weź jeszcze poduwage ze CV3 nie kosztują dwa razy wiecej niż ZP.6. Mam obie felgi w ofercie i różnica jest mniejsza.

O ile mniejsza, o 5% czy jednak blizej 40-50% ?

Czy bedzie to 37.9% czy 45.3% nie ma znaczenia, ilosc % roznicy nie jest moim argumentem w tej dyskusji, tylko lipny prestiz (wynikajacy z wysokiej ceny), na ktory sam tez sie lapiesz.

Ten dekielek ktory zamieściłeś rzeczywiście masakra... Pytanie czy to standard czy wyjątek. Felgi które ja widziałem były wporzadku.

Widocznie mam szczescie do wyjatkow.

Opublikowano

O ile mniejsza, o 5% czy jednak blizej 40-50% ?

Czy bedzie to 37.9% czy 45.3% nie ma znaczenia, ilosc % roznicy nie jest moim argumentem w tej dyskusji, tylko lipny prestiz (wynikajacy z wysokiej ceny), na ktory sam tez sie lapiesz.

Różnica w cenie wynosi około 30%, więc twoje 50% jest mocno przesadzone... Lipny prestiż i łapanie się na niego pozostawiam bez komentarza. Życzę aby felgi Vermilion obroniły się jakością i najniższą cenę bez zbędnego marketingu i designu...

Do sprzedania:

Opublikowano
Wątpie żeby Vosseny zaczęły jeździć na co drugim projekcie, poza tym umówmy się - ile w Polsce jest dużych projektów...

Kamilu, sporo ;) Tak się sklada, że firma która ma oficjalne przedstawicielstwo w PL nalezy do mojego znajomego i znam dokladne liczby, ile sprzedał w samym zamówieniu pre-order :)

ale to nie temat o tym kto co ile za ile sprzedał :D

Potrzebujesz porad car detailingu,kosmetyków - pisz na PW :)
Opublikowano

Tez wiem, przecież to nie tajemnica :wink:

Nadal uważam ze przyszli właściciele nie muszą sie martwić :wink:

Do sprzedania:

Opublikowano

Różnica w cenie wynosi około 30%, więc twoje 50% jest mocno przesadzone...

Heh, tak jak napisalem wyzej, wspominalem o duzo ciekawszych argumentach, niz dokladna roznica %, ale ok, w takim wypadku sa przeplacone o 30%.

Lipny prestiż i łapanie się na niego pozostawiam bez komentarza.

Widzisz, bo znaczenie slowa "prestiz" mamy chyba zupelnie inne, Ty widzisz w nim dobry marketing i niedostepnosc wynikajaca z wysokich cen, ja cos na co pracuje sie latami ciezka praca, przywiazaniem do detali, szczegolowa wiedza dotyczaca produktu. Za to na Twoje znaczenie znam calkiem inne slowo - "hype" albo "overhyped" , lepsze tlumaczenie na ojczysty jezyk nie przychodzi mi jednak do glowy ;)

Życzę aby felgi Vermilion obroniły się jakością i najniższą cenę bez zbędnego marketingu i designu...

Dziekuje, obronia sie, tak jak bronia sie do tej pory, nie najnizsza cena, bo nie to jest celem, ale dobrym wspolczynnikiem ceny do jakosci :cool2: