Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Moi Drodzy,

Mam kłopot z podświetleniem zegarów i wszystkich przycisków w samochodzie (E-36 328 kombi '95) oraz tablicy rejestracyjnej. Po wyłączeniu świateł i wyjęciu kluczyka ze stacyjki podświetlenie przyrządów nie gaśnie. W dodatku włącza się brzęczyk włączonych świateł (oszaleć można, co za subtelny dźwięk :mad2: ). Początkowo zdarzało się to od-czasu-do-czasu. Teraz to norma. W dodatku kiedyś po kilkunastu minutach od wyłączenia silnika lampki jednak gasły. Teraz juz nie :cry:

Zdesperowany wyjąłem wszystkie bezpieczniki i przekaźniki ze skrzynki oraz włącznik świateł i... i nic. Żarówki się świecą. Dopiero przy zdjęciu klemy z akumlatora...

Czy macie pomysł, co to może być?

Zdesperowany pojechałem do serwisu BMW (Inchcape Motors w Warszawie). Na dzień dobry wydałem 180 netto na test komputerowy, który nie wykazał nic, po czym... szkoda gadać. Lampki palą się nadal.

A może znacie jakiegoś zwinnego elektryka?

Opublikowano

Witam

To rozbierz ta stacyjke i obejrzyj kostke.

ERwdentnie masz zwarcie.

Z jezeli chodzi o elektryka to moge Ci polecic warsztat na ul.

polczynskiej./taka ruina/ przed skretem w Szeligowska po prawej stronie w kierunku Poznania Henryk Bala.

A mozesz powiedziec za co zaplaciles te 180 pln w ASO?

pozdrawiam

Opublikowano

Sprawdz też wiązke przewodów wychodzącą z klapy bagażnika.

U mojego kumpla oświtlenie tablicy rej nie gasło bo był przetarty kabel

(tylko ze on ma sedana)

Opublikowano

Dzięki za informacje.

180 (netto) wydalem za podłaczenie do komputera i test. To standardowo fundują wszystkim (troche tak jak "zestaw obowiązkowy: kawa i w-zetka" w "Misiu" Barei) :? Okazało się, że jest cos nie tak z klimatyzacją. Komputer wyswietlił opis błędu "mixture wheel" (coś takiego), ale mechanik powiedział mi, że nie wie co to znaczy (tak jak nie rozumiał opisu bezpieczników w języku niemieckim :duh: )

W okolicach Połczyńskiej mieszkam. Dzięki za namiary na elektryka (ciekawe, jak często się mijamy :) ... jeżdżę granatowym kombi...). Przyjrzę sie też wiążce przy klapie bagażnika. Rzeczywiście tam może być jakaś przerwa...

Opublikowano
Witam.żadna stacyjka ani wiazka przy tablicy tylko WŁACZNIK ŚWIATEŁ poprostu ci nie rozłancza,ja bym tutaj szukał zająca.wykrec ustrojstwo(srubka pod spodem w desce i obruszajac sie wyciaga cały wyłacznik) i delikatnie czyms podobnym do srubokreta przekrec i wyłacz swiatła,stawiam na to.pozdro