Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, jak podłączyć przepustnicę z 328i, chodzi mi o elektrykę elektrozaworka żeby całość się załączała , do czego podłączyć? drążył ktoś temat?
Opublikowano
Kol.kryszak11 drążył ten temat.wysyłałem mu info gdzie znajdują się poszczególne elementy tego układu.Może coś wiedzieć w sprawie podłączeń.
Opublikowano
Dzięki, u mnie tłumik był totalnie wypalony, na szrocie dorwałem tłumik e46 328i w niezłym stanie za całe 5 dych :) dzisiaj go wspawałem no i tak sobie pomyślałem żeby przepustnicę uruchomić :) narazie klapkę zamknąłem z drugiego wydechu i jest w końcu fajna cisza :) ale jak montowałem i bawiłem się klapką ręcznie to fajny basik się tworzył przy otwartym wydechu :) nawet z 1.8i m43 :) Wiem że drugi wydech otwiera się przy pewnych obrotach, tylko jak to wpiąć? do czego? Bo tak to wszystko jest dosyć proste normalny układ podciśnieniowy z elektrozaworkiem
Opublikowano
wiesz może o co z tym sygnałem dokładnie chodzi? mam elektronika speca co może mi coś wymyśleć i potrzebny układzik zrobić, czy ten sygnał pojawia sie w pewnych obrotach? i w jakich i jaki to sygnał? masa? czy plus ile Volt?
Opublikowano

Zawór jest 12V. Sygnał masa ze sterownika.Klapa otwiera się bodajże w granicach 4 tys.obr.-tak mi się wydaje.

Skoro masz jakiegoś magika to może zrobi układ podłączony do cewki,który wysteruje ten zawór.

Opublikowano

ok Dzięki, złapie kontakt z moim specem, i coś napewno wymyśli, pogadam z nim żeby zrobił regulowane, żebym mógł sobie dostroić

Teraz tylko jeszcze dokupić elektrozawór http://allegro.pl/elektrozawor-do-przepustnicy-tlumika-bmw-e36-328-i3809213152.html , puścić długie podciśnienie z rurki spryskiwacza z kombi :) i ma działać

a i jeszcze na schemacie widzę zbiornik podciśnienia, trzeba go też jakoś namierzyć

Opublikowano

http://allegro.pl/show_item.php?item=3808182578&msg=Tw%C3%B3j+e-mail+zosta%C5%82+wys%C5%82any.&msgtoken=048a25b10f8bf5405c1e387864ffa85323220a1444b540a86acf77d00be2ff62

znalazłem taki zbiornik podciśnienia i z tego co widzę to niepotrzeba tu ciągnąć podciśnienia z silnika tylko wystarczy podłączyć pod 12V i mamy podciśnienie + zawór i wszystko zostaje w bagażniku= prosty układ

Opublikowano
Oglądałem.I nie sądzę by któryś miał w sobie pompkę podciśnienia.Zamówić możesz,bo zbiornik Ci potrzebny.Jednak przewód raczej będziesz musiał prowadzić.Chyba że zastosujesz pompkę np.z centralnego zamka z golfa3 lub audi80 plus zbiornik podciśnienia.Ale to i tak napięcie trzeba podać po zapłonie...
Opublikowano
Nie kombinuj nic z podłączeniami pod pompę paliwa.Najmądrzejszym według mnie rozwiązaniem jest takie o którym pisałeś wcześniej-rurka od spryskiwaczy.Byle gruba i w miarę sztywna.
Opublikowano
Muszę jeszcze raz pooglądać zbiorniczki podcisnienia i wybrać najbardziej mi pasujacy czyli , musi mieć wejście i wyjście ,podcisnienie wezmę z kolektora , wepne się w przewód podcisnienia z reduktora lpg