Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem z odkreceniem koła pasowego.

Zapinam 6 bieg hamulec w podłodze ramie na 1,5m a śruby nie idzie odkręcić koło zaczyna sie obracać

Ktoś ma patent jak ja odkręcić?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak juz robisz to wymien simmerring (pierscien uszczelniajacy)

U mnie po 3tkm zaczelo sie lac i rozkraczylem sie w polowie drogi na autostradzie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Metodą z zapinaniem biegu możesz narobić sobie kłopotu jak jest dowalona.Odpuść sobie,kup klucz do wału,albo pneumatyk elektryczny solidny oczywiście po demontażu przodu.Albo daj do warsztatu gdzie mają odpowiedni sprzęt.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

Opublikowano
Metodą z zapinaniem biegu możesz narobić sobie kłopotu jak jest dowalona.Odpuść sobie,kup klucz do wału,albo pneumatyk elektryczny solidny oczywiście po demontażu przodu.Albo daj do warsztatu gdzie mają odpowiedni sprzęt.

Wysyłane z mojego LG-P880 za pomocą Tapatalk 2

W ostateczności jak pneumat nie ruszy palnik na propan butan, ogrzewasz śrubę od koła pasowego i powinna odpuścić, ze śrubami centralnymi czasem bywa problem :cool2: zimerring nr 4 https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/11_3308/0/48801/L/0/0/0/0/obudowa-skrzyni-acuchowej-dolna-113308 poszukaj w intercars co robi to corrteco :-)

Opublikowano
Odkręcałem ze skrzynią automatyczną, brechą zablokowane od strony skrzyni, od przodu dobra laga i musi iść, chociaż łatwo nie było
Opublikowano

W ostateczności jak pneumat nie ruszy palnik na propan butan, ogrzewasz śrubę od koła pasowego i powinna odpuścić, ze śrubami centralnymi czasem bywa problem :cool2: zimerring nr 4 https://www.bmwautoparts.net/pl/katalog/czesci/11_3308/0/48801/L/0/0/0/0/obudowa-skrzyni-acuchowej-dolna-113308 poszukaj w intercars co robi to corrteco :-)

Jeśli wyciągnę koło to ta uszczelkę wymienię bez problemu? Nie bedzie mi tamtędy uciekał olej podczas wymiany? (Wczoraj zalalem nowy :wink: )

W ogóle praktykuje sie wymianę tej uszczelki z kołem pasowym?

Opublikowano
Olej nie będzie ci leciał, może ci zacząć później. Ja wymieniałem bez uszczelki kilka razy i nic się nie działo. Właściciel tak chciał.
Opublikowano
Jeżeli w skrzyni łańcuchowej będzie olej to Ci wyleci co do wymiany koła z uszczelką to zalezy w jakim jest stanie tzn czy nie przepuszcza nie spotkałem się żeby wymieniać to razem, szybciej już jak wymieniasz rozrzad i zdejmujesz dolną obudowé z wału krbowego.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to juz musi kazdy sam wiedziec czy chce wymieniac czy nie. :D Ja po moich wspomnieniach napewno bede wymieniac za kazdym razem :mrgreen: (Musialem jezdzic przez 4 dni Reno Megan :cry2: )

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano
No to juz musi kazdy sam wiedziec czy chce wymieniac czy nie. :D Ja po moich wspomnieniach napewno bede wymieniac za kazdym razem :mrgreen: (Musialem jezdzic przez 4 dni Reno Megan :cry2: )
pytanie co ile te koło wymieniasz, bo dwa spokojnie silnik przeżyją łącznie z uszczelniaczami
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja wymienialem przy 100tKm i podobno w moim modelu tylko tyle wytrzymuje to kolo a ze nie chce sie znowu rozkraczyc na autostradzie przez taka uszczelke ktora kosztuje 60 PLN a robocizna wychodzi wiecej niz czesc bo znowu trzeba wszystko rozebrac to juz zawsze ja bede wymieciac. :mrgreen:

Co do wyciekow, ja tez nie mialem. Bylo suchutko do czasu :)

Ale jak juz pisalem, kazdy musi sam wiedziec. Jak nie jezdzisz w dlugie trasy to masz zawsze mozliwosc kontrolowania tego i w razie potrzeby wymiany. Mnie sie zawsze takie cos w trasie dzieje. Ale teraz tez wiem ze trzeba na to zwrocic uwage czy nie cieknie, wczesniej nie wiedzialem :)

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.