Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano (edytowane)
5000$ za cały kit, razem z wtryskami i intercooler-em, dodatkowo trzeba wzmocnić blok silnika(przynajmniej u mnie) 770 funt-ów(GB)-może gdzieś w Polsce taniej+ liczę 2000-3000pln za złożenie ponowne silnika+ nowe uszczelki itp... Edytowane przez kri35
sprzedam Cobb access port v3 pod silnik N55
  • Członkowie klubu
Opublikowano
5000$ za cały kit, razem z wtryskami i intercooler-em

:shock: :shock: :shock: , nigdy

też się zastanawiam bo sprzedając samochód i dokładająć 25k można jakieś 3.0i juz znależć...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mysle ze nawet 335i
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
hehe, chlopie sprzedaj to co masz i kup sobie z duzym silnikiem, pakowanie. kasy w stare auto jest nieoplacalne jeszcze w taki silnik, ile bedziesz tym jezdzil 10 lat ? raczej nie bo sie predzej rozpadnie, szkoda czasu i kasy, masz si wiec pewnie orientujrsz sie ze te silniki w normalnym setupie zyja do 100 tysiecy przebiegu
Krzysztof
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Zdecydowałem się, blok leci za 2 tygodnie do

http://www.hthoward.co.uk/engine-machining-services/cylinder-block-machining/bmw-n45-b20-cracked-cylinder-block-repairs/

a potem zobaczymy jak będzie.

Negocjowałem cenę z ARMA, jak się zdecyduję dadzą rabat. Na tyle moje auto jest unikatowe, że raczej go nie sprzedam.

Będę szukał jakiejś 3.0, oczywiście w benzynie. :cool2:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Żeby przedłużyłć żywotność silnika trzeba zrobić tulejowanie cylindrów, albo nowy blok...
Opublikowano
Pomysł na zwiększenie mocy fajny ale biorąc pod uwagę cenę to tez bym nie robił. Za sprzedanie auta i kupienie 330i w M pakiecie masz nie tylko większa moc ale i leprze zawieszenie i leprze trzymanie na drodze.
  • 4 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Silnik został wzmocniony stalowymi tulejami w krasnobrocka racing,

wykonali też nacinanie kanałów pod dodatkowe oringi w celu uszczelnienia silnika.

Aktualnie silnik jest już złożony, uzbrojony w nowe korby panewki wałki, oba łańcuchy z napinaczami i ślizgami,

oczywiście nowe uszczelki (głowica dekiel) i inne pierdylansy.

A teraz zagadka.

CO ZROBIĆ ŻEBY TERMOSTATY WCZEŚNIEJ SIE OTWIERAŁY, TJ. PRZY NIŻSZEJ TEMPERATURZE ?

Opublikowano

Nie wiem jakie tam termostaty masz, ale może wystarczy poszukać WKŁADU który ma niższą temp otwarcia, choć nie wiem po co na siłę chcesz to robić :), nie wiele to zmieni jak silnik zaczniesz chłodzić o parę stopni szybciej. Prędzej załóż chłodnicę oleju o ile już tego nie zrobiłeś :)

ps. daj jakeiś foty :)

pzdr. Łukasz

• Członkowie klubu
Opublikowano
Nie wiem jakie tam termostaty masz, ale może wystarczy poszukać WKŁADU który ma niższą temp otwarcia, choć nie wiem po co na siłę chcesz to robić :), nie wiele to zmieni jak silnik zaczniesz chłodzić o parę stopni szybciej. Prędzej załóż chłodnicę oleju o ile już tego nie zrobiłeś :)

ps. daj jakeiś foty :)

zdjęć nie mam, może mechanik coś cyknął, wczoraj silnik był już złożony, ale jeszcze na glebie maja/mieli go wkładać od wczoraj i "docierać"...

nie chlodnicy jeszcze nie mam, wszystko jest w planach, chętnie przyjmę jakieś konkretne info szczególnie o rozwiązanie całego układu chłodzącego,

szczególnie interesuja mnie schematy z silnika P45-(Uprzedzę że BMW Polska nie wie że jest coś takiego)

z termostatem chodzi o to, że w/g mechanika za duża jest temp. na ostatnim cylindrze w miejscu ujścia chłodziwa(podobno problem też w serii F 2.0l z dużą mocą powyzej 200km

• Członkowie klubu
Opublikowano
Termostat jest sterowany przez DME, trzeba go jakoś przeprogramować.

dzięki za info zapytam Przemka PRMAX-a moze on cos poradzi