Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam problem ponieważ w swojej BMW E36 zrobiłem żółte światła drogowe i zastanawiam się czy nie poleci mi za to dowód przy kontroli niebieskich ?. Widziałem na forum pełno beemek z takimi światłami więc się gubię, ponieważ jedni mówią że wolno drudzy że nie. Może ktoś wie coś na ten temat , prosze o szybką pomoc :D

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2ace45b8b5ccd02b.html

Opublikowano
3. Oświetlenie

-Światła pozycyjne z przodu pojazdu oraz dwie czerwone lampy pozycyjne widoczne z tyłu pojazdu. Pojazdy samochodowe i przyczepy, których długość (wraz z ewentualnym dyszlem) przekracza 6 metrów, powinny być wyposażone dodatkowo w żółte światła pozycyjne boczne. Światła pozycyjne powinny być widoczne w nocy przy dobrej przejrzystości powietrza z odległości co najmniej 300 metrów - barwa z przodu biała (żółte - niedozwolone od 1.01.2010) z tyłu czerwone.

Bezczelnie skopiowane z fiatklubpolska :norty:

Opublikowano
Dzięki wielkie , a miałem nadzieje że jednak dozwolone ;) W całej UE można mieć takie światła tylko nie u nas ;/
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...