Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam F25 z czarnymi listwami wokół szyb a nie ukrywam, że bardzo mi się podobają te modele z listewkami aluminiowymi. Nie ma problemu z kupnem tych aluminiowych ale proszę forumowiczów z doświadczeniem w tej materii czy w ogóle da się zdjąć fabryczne czarne i założyć aluminiowe? innymi słowy czy warta skórka wyprawki?
Opublikowano
Ja sie pytalem gdy chcialem zamontowac sobie shadow line'y - problem jest taki ze listwy sa zespolone z szybami z tylu i wymienia sie komplet, a to juz malo oplacalna impreza. Tak przynajmniej twierdzili w aso.
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
Opublikowano
A ja chcialem shadow-line'y, jak kolega powyzej i powiedzieli mi, ze wymienia sie tylko listwy - pytalem u dealera w Swilczy pod Rzeszowem. Rozmawialem z kierownikiem serwisu. :)

Kiedyś było tak:

[...] wszyscy kupujemy BMW dla radochy z jazdy, nie zawsze kierując się do końca rozumem. [...]
Opublikowano
Przyjrzałem się dokładnie moim czarnym listwom i dochodzę do wniosku, że to bardziej złożony problem. Czarne listwy górne na drzwiach tylnych są zintegrowane z uszczelkami bocznymi. Nie da się zdjąć samej górnej listewki i nałożyć aluminiową. W tej sytuacji chyba dam sobie spokój.
Opublikowano
Przemkos, zadzwoń lub podjedź do Premium Areny, obiło mi się o uszy, że wymieniali już listwy w X5 :)
Opublikowano
Masz racje Bond :). Najprostsze rozwiązania przychodzą najtrudniej:). Jutro zasięgnę informacji u źródła.