Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no i chyba wiem o co chodzi z tymi dwoma rodzajami oznaczeń. X - to skrzynia montowana w X-ach z napędem na dwie osie (posiada metalową miskę dla zabezpieczenia przed uszkodzeniem podczas jazdy w tzw. terenie). Z - montowana w X-ach z napędem na jedną oś (miska z tworzywa sztucznego - plastikowa. Tu producent nie przewidywał, iż ewentualny użytkownik będzie jeździł w terenie).

Jeśli będziecie wymieniać olej w skrzyni a co za tym idzie miskę, filtr i uszczelkę to weźcie to pod uwagę. W skrzyniach z oznaczeniem Z - wymieniacie miskę. W X - tylko uszczelkę i filtr. O oleju nie wspominam.

Opublikowano
Przepraszam, a były Xy z napędem na jedną oś? Skrzynia Z bez przedniego napędu się zgodzę ale w 3 czy 5kach :)
  • 2 lata później...
  • 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Założyciel tematu ma raczej jakieś błędne informację, moja skrzynka ma końcówkę Z i posiada metalową miskę. Odkopałem trochę temat, ale gdyby ktoś inny miał taki dylemat w przyszłości, może wówczas będzie bliżej prawdy.

BMW - Bardzo Mądry Wybór ;-)

http://forum-lines.ru/rez/ab278744.gif